Imam 50 godina i muž me ostavio zbog duplo mlađe žene: Zašto nisam bila dovoljno dobra za njega?

Jelena Vukelić Vesti 10.02.2024 14:02 0

Naša čitateljka Mirjana K poslala nam je svoje potresno pismo, i kako kaže, želela je da ga pročitaju sve žene

Imam 50 godina i muž me ostavio zbog duplo mlađe žene: Zašto nisam bila dovoljno dobra za njega?

Shutterstock/ilustracija

Mirjanino pismo prenosimo u celosti.

Bilo je to najgorih nekoliko meseci u mom životu. Posle 20 godina braka, muž me je napustio zbog mlađe žene. Kada mi je prvi put rekao, nisam mogla da verujem. Bio sam van sebe od šoka i bola. Nisam mogla ni da zamislim da bi mogao da me ostavi posle svega što smo zajedno prošli.

Svaki dan sam se borila da ne padnem u očaj i depresiju. Osećala sam se odbačeno i nepoželjno, a istovremeno sam se pitala gde sam pogrešila. Zar nisam bila dovoljno dobra za njega?

Posle nekoliko nedelja i mora isplakanih suza, shvatila sam da nije sve do mene. Moj muž je doneo svoju odluku i nije me uključio u proces. Iako sam bila ljuta na njega, nisam mogla da prestanem da razmišljam o njemu i da se pitam gde sam pogrešila. Tada sam shvatila da je najbolje da se okružim prijateljima i porodicom koji su me podržavali u svemu.

Odlučila sam i da se konsultujem sa psihologom kako bih mogla da izrazim svoja osećanja i bolje razumem situaciju. Posle nekoliko meseci počela sam da se oporavljam. Shvatila sam da život ide dalje i da moram da nastavim sa svojim životom.

Odlučila sam da se fokusiram na sebe i svoje ciljeve, a ne na odluke drugih ljudi. Sada sam zahvalna što sam prošla  kroz ovu situaciju, jer me je to naučilo da se oslonim na sebe i da se borim za svoju sreću.

Konačno sam našla snage da se suočim sa ovim izazovom i izađem kao pobednik. Iako me je muž napustio, shvatila sam da zaslužujem sreću i ljubav. Više nisam žena kojom je lako manipulisati i koja može da se iskorist. Sada sam jača i imam više samopouzdaniji nego ikada ranije.

Želela bih da me čuju sve žene koje prolaze kroz slično životno iskušenje. Zapamtite dobro, nikada nemojte da dozvolite da vam bilo ko pokvari sreću i nikada ne smete da se osećate manje vrednom zbog svojih godina. Zaslužujete ljubav i poštovanje i nikada ne zaboravi to.

Komentari (0)
Loading