Trnovit put od SIROMAŠNE devojčice do SUPERMODELA: Evo šta Naomi Kembel nikada nije oprostila OCU!

Vesti 22.05.2022 15:15 0

Na današnji dan rođena je jedna od najuspešnijih manekenki i modela na svetu

Trnovit put od SIROMAŠNE devojčice do SUPERMODELA: Evo šta Naomi Kembel nikada nije oprostila OCU!

Alo

Supermodel Naomi Kembel rođena je 22. maja 1970. godine u Stritamu, u južnom delu Londona. Njeno detinjstvo nije bilo bilo uopšte idilično je odrasla samo sa majkom u ne tako zavidnim finansijskim mogućnostima.

Naomina majka Valeri Moris je igračica poreklom sa Jamajke, a upravo prema njenoj želji manekenka nikada nije upoznala svog oca, koji je njenu majku napustio kada je bila u četvrtom mesecu trudnoće. Prezime Kembel uzela od ocuha, čoveka koji je njenoj majci bio drugi muž.

Naomi je neko vreme u detinjstvu provela u Rimu, gde je njena majka radila kao plesacica, a po povratku u London je o njoj brinule babe i tetke dok je majka putovala Evropom na turneji sa grupom Fantastica.

Ali njena prava životna priča, ta magična sudbina kreće davne 1986. godine, dok je razgledala izloge u "Kovent gardenu", ugledala ju je Bet Bold, direktorka "Sinhro model" agencije. Od tada je njena karijera krenula munjevito da napreduje, a pre 16. rodendana se pojavila na naslovnici britanskog izdanja magazina "El".

 

Ubrzo nakon toga su je angažovali Ðani Versace, Azedin Alaja i drugi za modne revije, a pozirala je i svim poznatim modnim fotografima.

Do kasnih osamdesetih godina, zajedno sa Kristi Tarlington i Lindom Evandelistom formirala je "trojstvo" koje je bilo prepoznatljivo svuda u svetu.

Nije uspon bio nimalo lagan jer je modni svet tih godina preferirao plavooke i plavokose manekenke bele kože, a goropadna ćud i oštar jezik Naomi Kembel takođe nisu bili po volji modne elite.

U decembru 1987. dobila je naslovnicu britanskog izdanja ''Voga'' bila je prva crnkinja kojoj su ukazali tu čast, a na taj način je ušla u istoriju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brock Deighton (@b.rock_77)

Iako je je njen uspeh bio sve veći i veči, menadžment "Elit modela" koji ju je zastupao od 1987. godine joj je dao otkaz uz objašnjenje da "nikakva kolicina novca i prestiža ne može da opravda njeno ponašanje prema zaposlenima i klijentima". Ona je tvrdila je sama dala otkaz.

Ipak, dokazalo se ipak da ima problema sa besom. Jednom je pljunila čuvara koji je nije prepoznao i pustio iza bine U2. 2005. godine je pretukla svoju dugogodišnju prijateljicu  italijansku glumicu Ivon Skio, tako da je ova završila u bolnici. 

Svoju asistentkinju Đorđinu Galanis je 1998. tresnula mobilnim telefonom, a spremačicu Anu Skolavino 2007. pogodila Blekberijem u glavu jer joj je zaturila trepavice. Jadna Ana morala je na šivenje glave, a agresivna Naomi kažnjena je s pet dana društveno korisnog rada; skupljala je đubre na njujorškim ulicama. 

Devedesetih godine izdala i svoj album pod nazivom Babywoman, što je inace njen nadimak koji joj je dao dizajner Rifat Ozbek. Taj album je doživeo komercijalni uspeh u Japanu, ali nigde drugo nije dobio neku znacajnu pažnju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Naomi je tih godina imala i manje uloge u filmu Miamy Rhapsody i drugoj sezoni serije New York Undercover.

1998. godine, magazin "Tajm" je objavo kraj ere supermodela. Do tada se Naomi vec povukla sa modnih pista, ali se i dalje fotografisala i pojavljivala u reklamama. Slede, 1999. godine je potpisala ugovor sa Cosmopolitan Cosmeticsom i napravila nekoliko svojih parfema.

Nikada se nije udavala, a ljubavne veze nikada joj nisu bila u prvom planu već karijera. Ipak ona se kao majka ostvarila u petoj deceniji života. Mnogi su se pitali ko je bebin otac i da li je možda usvojena, ali je ona na prvo pitanje prećutala, a na drugo odgovorila da su ona i beba biološki povezane, te da je rodila surogat majka.

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading