„Prespavao je rođenje deteta“: Zbog promene ponašanja, mislila da je muž više ne voli, a onda je usledio šok!

Vesti 26.05.2024 16:32 0

Bili su u braku jedva godinu dana kada je primetila da se njen suprug čudno ponaša.

žena

Shutterstock

Posle godinu dana braka, primetila je da je njen suprug promenio ponašanje. Imao je svoju firmu i bio uspešan. Ali, počeo je da izostaje s posla. Prestao je da se tušira i često je nosio prljavu odeću. Inače je voleo da bude doteran, pa je to bilo čudno. Kristin je tada bila u šestom mesecu trudnoće. Mislila je da se Li možda još uvek oporavlja od operacije koju je imao u februaru 2015. godine, zbog šuma na srcu ili da više nije srećan u braku, pa je pao u depresiju.

Prespavao je rođenje deteta

Bila je šokirana kada je njen muž napustio svoju firmu, ali njen šok je ubrzo prerastao u zabrinutost. "Nije izlazio iz pidžame i provodio je mnogo vremena na kauču. Stalno je gledao iste filmove i emisije. Nije pokazivao nikakvu motivaciju ili želju da bude produktivan. To nije bilo normalno ponašanje za mog supruga", ispričala je Kristin za magazin „Self“.

Primetila je da je Li razvio opsesivne sklonosti, jer je neprestano brojao daske na podu u kući i drveće napolju. Desilo se još nešto neverovatno - dok se Kristin porađala, on je spavao! Dete je rodila carskim rezom zbog komplikacija, a on to nije ni znao. Po povratku iz bolnice, primetila je da se njen suprug povukao u sebe. "Svaki dan sam se budila s drugačijim čovekom i bila sam prestravljena", rekla je.

žena

Shutterstock

 

Nije mu bilo pomoći

Kristin je zakazala termin kod bračnog terapeuta, a Li je u ordinaciji prazno piljio u nju dok je plakala. Terapeut joj je rekao da je njegova apatija abnormalna, pa je zakazala pregled kod lekara opšte prakse, kardiologa, neurologa, psihijatra i neuropsihologa. Li je tada imao 35 godina, a neuropsiholog je rekao da ima ili snažan nervni slom ili je objašnjenje neurološko i da se pripremi na najgore.

"Psihijatar mi je rekao da me čeka dug, težak put. Da je moguće da Li ima redak oblik rane demencije. Pomislila sam kako je to bolest koju stariji ljudi dobijaju i da je nemoguće da to ima moj suprug“, seća se Kristin.

Njen strah je potvrđen nakon što je magnetna rezonanca pokazala da Li ima atrofiju mozga koja nije u skladu s njegovim godinama. "Ceo moj svet se srušio. Bio je to najgori mogući scenario. Bila sam slomljena", rekla je Kristin, koja je dala otkaz na poslu kako bi što više vremena provodila sa teško bolesnim suprugom kome je s 36 godina dijagnostikovana frontotemporalna demencija.

Trudi se da živi normalno

Lekari su je upozorili da će njen suprug i dalje mentalno i fizički propadati i da mu nikakvi tretmani ili lekovi ne mogu pomoći. Kristin je postala njegova negovateljica, ali nije mogla to da izdrži jer je u isto vreme sama odgajala malo dete. Pošto muža nije da ostavi bez nadzora, morala je da ga smesti u dom. Ona sada ima 43 godine i dve godine boravi u domu gde ima danonoćnu negu. Fizički je još uvek aktivan, ali prestao je da govori. Baš kada je njihov sin progovorio. Kada je njihov sin prestao da koristi nošu, suprug je počeo. Ali Kristin se i dalje trudi da se često viđaju. Ona i sin mu odlaze u posetu i žele da budu srećni, koliko je to moguće, jer njihov život nikada više neće biti normalan.

Komentari (0)
Loading