Lice više neće biti masno: Nanesite sastojak koji imate u kuhinji i koža će biti sveža i zategnuta

Tatjana Badarević Vesti 26.07.2024 21:35 0

Prirodni piling nudi mnoge dobrobiti za zdravlje lica, a istovremeno je jednostavan za pravljenje i jeftin.

piling

Shutterstock

 

Prirodni piling za lice koji možete napraviti kod kuće odlična je opcija za održavanje zdravlja kože. Sastojci za piling lica su jednostavni, a najverovatnije ih možete pronaći u svojoj kuhinji. Uz to, ne morate kupovati skupocene proizvode koji će vam dati jednako sjajnu te meku kožu kao i prirodna alternativa.

Prirodni piling lica za suvu kožu

Prirodni piling za lice služi uklanjanju odumrlih stanica i nečistoća s lica te sprečava začepljenje pora. U slučaju da osjetite suhoću i hrapavost kože, vrijeme je da posegnete za određenim sastojcima u kuhinji i sami ih smiksate. Isto tako, pilinzi pomažu kod cirkulacije. Stimulacija površine vaše kože pilinzima za lice može potaknuti protok krvi te zauzvrat dati vašoj koži sjaj.

piling

Shutterstock

 

 

Služe i kod smanjenja akni jer uklanjaju masnoće koje inače začepljuju pore. Smatra se da je jednom nedeljno sasvim dovoljno za nanošenje pilinga na lice, no to zavisi od godina, hormona i godišnjih doba. Ipak, budite redovni u nanošenju jer se na taj način koža obnavlja i bolja je penetracija pilinga u kožu. Pre nanošenja samog pilinga za lice, bitno je pripremiti lice i dobro ga očistiti. No, koža ne mora biti u potpunosti suva.

Što se tiče nanošenja pilinga lica za suvu kožu, reč je o vrlo jednostavnom procesu.

Ključno je nežno prstima umasirati sredstvo na kožu, primenjujući kružne pokrete.

Izbegavajte područje oko očiju, ali i agresivne pokrete prstima koje mogu uzrokovati oštećenje površinskog sloja te nastanak ožiljaka.

Nakon nanošenja smese isperite lice i ruke.

Prirodni piling lica od kafe

Ova vrsta prirodnog pilinga za lice je savršena za masnu kožu. Kafa donosi mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, ponajviše zbog svojih protivupalnih svojstava. Osim uklanjanja mrtvih ćelija kože, kafa pomaže pri održavanju cirkulacije i zaglađivanju kože.

piling

Shutterstock

 

 

Sve sastojke pomešajte u činiji, a na licu ostavite nekoliko minuta.

Potom isperite lice blagim sredstvom za čišćenje i nanesite kremu za hidrataciju.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading