Frizer zgrožen šta žene rade na moru: Oštetićete kosu zauvek, kako možete poverovati u takvu prevaru

Slobodanka Ćorić Vesti 26.07.2024 16:25 0

Ovo je posebno problematično u toplijim mesecima kada je kosa već sklona isušivanju. Takođe, ako sok dospe na vaše vlasište, može izazvati iritaciju, crvenilo i ljuštenje

devojka

Shutterstock

Mnoge žene tokom leta sve više pribegavaju limunu kao metodi za posvetljivanje kose. Limunov sok se godinama smatra savršenim sredstvom za postizanje svetlijih pramenova, a trend je postao viralan zahvaljujući preporukama popularnih influenserki na mrežama. Pre izlaska na sunce, one cede limun i nanose sok na kosu. Međutim, frizer Ijan Tarner upozorava da ovaj trik nije bez svojih rizika.

"Trik sa limunovim sokom nije novost, ali je ponovo postao popularan na TikToku. Iako se često tvrdi da nudi brze i prirodne rezultate u posvetljavanju kose, izričito savetujem da izbegavate upotrebu limunovog soka za ovu svrhu," rekao je Tarner za Mind Food. On objašnjava da kiselost limuna može ozbiljno oštetiti kosu i vlasište, kao i poremetiti pH ravnotežu.

"Limun ima izuzetno visoku kiselost sa pH vrednošću oko 2, dok se prirodni pH vlasišta i kose kreće između 4.5 i 5.5. Ova visoka kiselost može narušiti prirodnu pH ravnotežu vašeg vlasišta i kose, što može ukloniti zaštitni sloj kose, dovodeći do suve, lomljive i oštećene kose," objasnio je Tarner.

Iako kosa može izgledati dobro nakon primene limunovog soka, dugoročno može postati suva jer kiselina uklanja prirodna ulja.

Komentari (0)
Loading