Ne idite na plažu bez brašna i sirćeta: Evo zbog čega ove godine na svakoj drugoj ležaljci stoje ove dve namirnice

Slobodanka Ćorić Vesti 26.07.2024 14:47 0

Brašno može znatno olakšati uživanje na plaži i rešiti nekoliko uobičajenih problema

sirće

Shutterstock

Letnja sezona 2024. donela je nekoliko uzbudljivih noviteta, a jedan od najneobičnijih trendova koji je privukao pažnju turista širom sveta je upotreba tegle sa brašnom na plaži. Nakon što smo prošlog leta otkrili čudne razloge zašto neki turisti nose flašu sirćeta na plažu, ove godine brašno preuzima glavnu ulogu. Evo šta je iza ovog neobičnog trenda! Sirće mnogi nose jer se zbog promene klimatskih uslova pojavljuju meduze širom Mediterana, pa mnogi veruju da ono ublažava bol u slučaju da vas opeku meduze.

Zašto baš brašno?

Iako ideja da se na plažu nosi teglu brašna može izgledati neobično, u praksi se pokazala veoma korisnom. Prema iskustvima turista koji su isprobali ovu metodu, brašno može znatno olakšati uživanje na plaži i rešiti nekoliko uobičajenih problema.

Jedna od glavnih prednosti brašna je njegova sposobnost da upija vlagu. Kada se pospe po telu, brašno efikasno uklanja sitne čestice peska koje se zalepe na kožu nakon izlaska iz mora. Ovaj trik može vam uštedeti vreme i trud, jer pesak jednostavno nestaje bez potrebe za dodatnim ispiranjima ili trljanjem.

Višenamenska primena

Pored toga što vam pomaže da se oslobodite peska, brašno može biti korisno i u drugim situacijama. Na primer, može se koristiti za ublažavanje iritacija i ogrebotina koje su česte tokom letnjih meseci. Naneseno na nadražena mesta poput butina ili pazuha, brašno može pružiti brzu olakšicu i smanjiti neprijatnosti.

Takođe, brašno može poslužiti kao improvizovani suvi šampon. Iako nije savršena zamena za specijalizovane proizvode, može vam pomoći da se osvežite kada niste u mogućnosti da se tuširate. Slično tome, može se koristiti kao privremeni antiperspirant, zahvaljujući svojoj sposobnosti da upija vlagu.

Saveti za primenu

Ukoliko odlučite da ponesete teglu brašna na plažu, imajte na umu nekoliko saveta. Ponesite malu količinu u hermetički zatvorenoj posudi kako biste izbegli prosipanje i nered u vašoj torbi. Brašno ne mora biti skupo; čak i najjeftiniji varijante mogu poslužiti svrsi. Ako nemate teglu, plastična posuda ili čak zapečaćena kesica će takođe obaviti posao.

Naravno, brašno nije jedina opcija. Neki turisti preporučuju i kukuruzno brašno ili skrob, ali osnovna ideja je da pronađete jeftin i praktičan način da se oslobodite peska i nelagodnosti.

Ovaj trend može izgledati neobično, ali se pokazao kao izuzetno koristan za letnje avanture na plaži. Kao i uvek, ne zaboravite da se brinete o svojoj koži, pijete dovoljno tečnosti i uživate u sunčanju sa merom.

Komentari (0)
Loading