„Šokirana sam“: Maja je kupila polovnu kožnu jaknu, ono što je pronašla u džepu ostavilo je bez teksta

Vesti 26.05.2024 13:44 0

Maja obožava prodavnice polovne odeće, a u jednu kožnu jaknu se odmah zaljubila i kupila je.

jakna

Printscreen/TikTok

Printscreen/TikTok

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja je bila srećna što je za male pare dobila kvalitetnu kožnu jaknu, ali kada je došla kući i gurnula ruke u džepove, iznenadila se. Otkrila je tajnu skrivanu godinama. Odlučila je da to podeli na društvenim mrežama.

Stari dnevnik o nesrećnoj ljubavi

„Ovu kožnu jaknu sam našla u prodavnici polovne garderobe. Savršeno mi je pristajala, pa sam je kupila i odnela kući“. Kada ju je ponovo isprobala kod kuće, shvatila je da se u džepu nešto nalazi – mala sveska puna pisama.

„Na desnoj strani ovog malog dnevnika pisalo je četvrtak, 11. novembar 1971“, rekla je Maja. Ostatak kratkog zapisa je bio srceparajući. Pisalo je: „Prošlo je nedelju dana, a Dajen me nije nazvala niti poslala poruku“.

Tužan je bio i zapis od 22. novembra iste godine. „Danas bi bila naša deveta godišnjica i 10 godina kako smo zajedno“, napisao je vlasnik jakne, „I ja sam se napio“. Čini se da raniji zapis od 4. novembra beleži poslednje dane sreće za tajanstveni par. „Dajen i ja smo vodili ljubav jutros. Odveo sam je na doručak, a zatim na posao. Nisam znao da će to biti poslednji put da je vidim.“

Želi da ih pronađe

Nakon što je saznala više o misterioznoj Dajen, Maja je rekla da su se njena osećanja prema kožnoj jakni promenila. „Mogla sam da osetim slomljeno srce koje je nosilo ovu jaknu“, rekla je ona.

U drugim džepovima su se nalazili još fascinantniji predmeti. Pronašla je tri srebrna dolara iz 1921. godine, malu flašu kanadskog viskija iz 1966. godine, a u velikom džepu sa rajsferšlusom na poleđini jakne, pronašla je dnevnik, koji je bio sličan kao mala sveska.

„Prvi put u 10 godina nisam sa Dajen u ovo doba godine“, glasio je jedan sumorni dnevnički zapis. Novogodišnji zapis od 1. januara 1972. sadržao je samo jednu reč: „Zašto?“

 

@thinklessaboutmen This might be the most special artifact I’ve ever thrifted. #1970s #1960s #timecapsule #vintage #heartbreak ♬ A Day in My Life - Soft boy

 

„Nadam se da nikada neću završiti ovu knjigu“, napisao je vlasnik na koricama, „Možda će se Dajen vratiti pre mene“.

Maja je bila dirnuta otkrićima i šokantnom pričom o jakni. „Moj san je da znam istoriju ove jakne“, rekla je, „To je kao vremenska kapsula iz 1971. sa tako dirljivim zapisima od prethodnog vlasnika.“

Ispod njene objave, ljudi su u komentarima pisali kako si dirnuti tom ljubavnom pričom i savetovali Maju da obavezno potraži njene aktere, odnosno njihove potomke i sazna šta se desilo. Nadamo se da je ljubavna priča imala srećan kraj.

Komentari (0)
Loading