Tajna vode iz kuvanja jaja: Vaša biljka će se preporoditi

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 22.07.2024 11:23 0

Dodavanjem vode iz kuvanja jaja, možete doprineti boljem zdravlju biljaka i smanjiti njihovu osetljivost na bolesti i oštećenja

kuvana jaja

Shutterstock

Saveti koje delite su vrlo korisni za biljke! Voda u kojoj su se kuvale jaja zaista može biti korisna zbog visokog sadržaja kalcijuma. Kalcijum je važan za biljke jer doprinosi njihovoj čvrstoći i pomaže u održavanju pH vrednosti zemljišta. Takođe je važno napomenuti da je potrebno sačekati da se voda ohladi pre zalivanja biljaka, kako ne bi došlo do oštećenja korena.

Simptomi nedostatka kalcijuma u biljkama, kao što su žuto-smeđe mrlje na listovima ili spor rast, mogu biti pokazatelji da biljci nedostaje ovaj važan mineral. Dodavanjem vode iz kuvanja jaja, možete doprineti boljem zdravlju biljaka i smanjiti njihovu osetljivost na bolesti i oštećenja.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Takođe, savet da se listovi biljaka očiste majonezom kako bi povratili sjaj i uklonili prašinu zvuči kao zanimljiv trik! Zahvaljujem na korisnim savetima o biljkama i upotrebi vode iz kuvanja jaja za zalivanje.

Komentari (0)
Loading