Sunđer se u kuhinji upotrebljava za pranje tanjira, šerpi, pribora za jelo, ali i za brisanje ploče na šporetu, radne površine u kuhinji. Čak i kada mislite da je vaš sunđer čist, u njemu se nalaze mnogobrojni mikroorganizmi kojima možete da ugrozite zdravlje.
Skoro sve bakterije možete uništiti
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Zbog stalne vlage i ostataka hrane, sunđer je idealno tle za razvoj raznih bakterija. Studija objavljena u časopisu „Journal of Environmental Health“, otkrila je da većinu bakterija, čak 99 odsto, možemo ukloniti sa sunđera ako ga stavimo u mikrotalasnu rernu. Dovoljno je da mikrotalasnu uključite na 90 sekundi, na najjače.

Shutterstock
Šta treba da uradite?
U mikrotalasnu rernu smete da stavite samo sunđere koji ne sadrže metale. Sunđer obavezno mora biti mokar. Dobro ga nakvasite pre stavljanja u mikrotalasnu i uključite je na 90 sekundi punom snagom. Uništiće 99 odsto bakterija, uključujući i ešerihiju koli, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu „Journal of Environmental Health“.
Bonus video: