Porodični ručak ne može da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je najlepša. Međutim, dešava se da se knedle za supu raspadaju ili su tvrde, ili pak gnjecave. Verovatno je razlog to što ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Pratite ove savete i knedle će biti savršene.
Tajna savršenih knedli
1. Da knedle ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite u smesu prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu biće vazdušaste, lepo će da narastu, a nećete morati da čekate da smesa odstoji.
3. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.
4. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.
5. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka.
6. Knedle spuštajte uvek u vruću supu koja se kuva na šporetu.
Recept za knedle
Sastojci:
1 jaje
1 prstohvat soli
1 kašičica ulja
1/2 kašičice praška za pecivo
5 kašika griza
Priprema:
Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).
Bonus video: