Kada je u pitanju testenina, svi znamo da voda u kojoj se kuvala, ne treba da se baca jer može da se iskoristi za soseve. Ali malo je poznato da voda u kojoj su se kuvala jaja, može da se iskoristi za biljke!
Biljkama prija kalcijum, dopinosi njihovoj čvrstoći, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja. Takođe, kalcijum pomaže da se održi dobra pH-vrednost zemlje. Važno je da sačekata da se voda ohladi do sobne temperature pre nego što zalijete biljke.
![cveće](/data/images/2022-03-28/24148_shutterstock-1742745524_f.jpg?t=1654013603)
Shutterstock
Ako niste sigurni da li vašoj biljki nedostaje kalijum, obratite pažnju na sledeće simptome:
Žuto-smeđe mrlje na listovima, koje su okružene smeđom ivicom, i spori rast. Dovoljno kalcijuma u zemlji čini biljke manje osetljivim na bolesti i oštećenja.
Ako su vam listovi biljaka suvi i bez sjaja, probajte da ih oživite na način iskusnih baštovana.
Stavite samo malo majoneza na čistu krpu i s njom prebrišite listove biljaka. Ne samo da ćete imati prelepe, sjajne listove biljke, već će se majonez razgraditi i potpuno pokupiti nataloženu prašinu.
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)