Novi simptom KORONE primetićete kada odete u TOALET: Ovo je ZNAK da odmah uradite PCR test!

K.Ć Vesti 02.03.2022 10:40 0

Neočekivani simptom korone javlja se kod odlaska u WC, u pitanju je infekcija mokraćnih puteva

Novi simptom KORONE primetićete kada odete u TOALET: Ovo je ZNAK da odmah uradite PCR test!

Shutterstock

Neočekivani simptom infekcije korona virusom može se javiti u urinarnom traktu, navode naučnici i upozoravaju na znak da je kovid napao organizam.

Infekcije mokraćnih puteva, odnosno urinarnog trakta, najčešće se dešavaju kada bakterije iz sistema za probavu dospu u te puteve u organizmu, ali je nedavna studija pokazala da mogu da budu i simptom korona virusa.

Visoka temperatura, kašalj i gubitak čula ukusa i mirisa su i dalje glavni simptomi korone, ali sa novim sojevima koji daju neobične simptome, ponekad je teško postaviti dijagnozu zbog čega lekari stalno upozoravaju na nove signale koje organizam daje kada se bori sa kovidom.

Primećeno je da se pojedini pacijenti žale da disuriju i iritativne simptome pri uriniranju. To su osećaj peckanja pri uriniranju, pražnjenje bešike češće nego inače, zamućeni urin ili bolovi u predelu karlice, piše britanski "Ekspres". Moguće je da kovid izaziva veću podložnost bešike infekcijama.

Ukoliko imate ovakve simptome, najpre uradite PCR test kako biste bili sigurni da li ste inficirani koronom. Ukoliko niste, u pitanju je bakterijska infekcija koja se najčešće rešava antibioticima.

 

Komentari (0)
Loading