Naša OMILJENA glumica iz detinjstva je kao dete bila na RUBU smrti: " Sa devet sam počela da PIJEM, a sa 12 da se DROGIRAM"

M.Ognjenović Vesti 13.05.2023 15:00 0

Dru Barimor je bila jedna od omiljenih mladih glumica koja je tako mala već bila na ivici života

Naša OMILJENA glumica iz detinjstva je kao dete bila na RUBU smrti: " Sa devet sam počela da PIJEM, a sa 12 da se DROGIRAM"

Printscreen/Youtube

Devojčicu sa slatkim licem niko nije mogao povezati sa drogom i alkoholom, ali nažalost ona je bila zavisnik već u ranom detinjstvu.

Dru Barimor je, tvrdi da je počela da pije kad je imala devet godina, sa deset je već pušila marihuanu, a sa 12 uzela kokain. 

 

 

Odrastanje i odnos s majkom Dru je opisala još kao tinejdžerka, u autobiografiji "Little Girl Lost" koju je objavila 1990. i koja je ubrzo postala bestseler.

Životno iskustvo koje je imala s 15 godina pretočila je u knjigu koju su s jednakim zanimanjem čitali njeni vršnjaci kao i njihovi roditelji jer, kako je i sama jednom rekla, sa šest godina bila je dvostruko zrelija od svoje generacije, a s 12 se družila samo s odraslima i tako se i ponašala.

Sa samo sedam godina se pojavila u ulozi Greti, a publika je odmah zavolela i mnogima je postala miljenica. 

Kao dete je Dru počela da izlazi na zabave i u klubove sa majkom, ali stvari su se ubrzo otele kontroli. Mlada holivudska glumica je bila smeštena u centar za odvikavanje kad je imala samo 13 godina.

Odrastala je u disfunkcionalnoj porodici, u kojoj su po očevoj strani stasale tri generacije slavnih glumaca, ali i teških alkoholičara. I očev otac i stric bili su zavisnici od alkohola.

 

 

Majka Ildiko Džejd Barimor odselila se od agresivnog i stalno pijanog supruga pre nego što je rodila Dru i njih dve počele su da žive u malenom iznajmljenom stanu u zapadnom Holivudu.

Majka nikad nije odustala od želje da i sama postane slavna, ali svi pokušaji završili su uglavnom bezuspešno. Ono što Džejd nije sama uspela da postigne, pokušala je sa svojom ćerkom. Počela je s njom da obilazi audicije za TV-reklame i tako se malena Dru s godinu dana našla u reklami za pseću hranu.

 

 

S dve godine je već igrala u televizijskom filmu dečaka, pa se pojavila u još nekoliko reklama, a s četiri godine rekla je mami da jedino što želi u životu je da postane glumica. Majka ju je ozbiljno shvatila, a tome je pripomogao Druin kum, slavni reditelj Stiven Spilberg.

I tako je sve počelo...  Ponude su stizale sa svih strana, a Dru je kako kaže ceo taj svet "pojeo".

Počela je već ozbiljno da se drogira i majka je poslala na odvikavanje, ali nedugo nakon što je puštena vratila se istim putem. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quorn USA (@quornusa)

 

Nakon skoro godinu dana odvikavanja, krajem 1988. lekari su joj rekli da je spremna za izlazak. A onda su novine provalile celu priču. Opet je bila na naslovnicama protiv svoje volje. Stoga je odlučila da se odbrani sopstvenom knjigom u kojoj će sve potanko objasniti. Pišući knjigu dva puta je htela da uzme džoint i smatrala je to neoprostivim grehom.

Prerezala je vene i drugo jutro se opet probudila u klinici za odvikavanje.

Konačno s 15 shvatila je da je sposobna da živi samostalno i zarađuje sopstvenim radom. U tome joj je pomogla i zarada od autobiografije koju je objavila 1990, a dobila je i glavnu ulogu u filmu "Poison Ivy" kojim je stekla reputaciju ozbiljne glumice.

 - Konačno sam se oslobodila i od krivice i disfunkcionalnosti - napisala je u svom časopisu "Dru".

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading