Novac ostaje u džepu, neće vam više trebati frizeri: Stručnjaci objavili trik za pranje kose kod kuće, žene u transu

Nedeljko Tišanović Vesti 31.07.2024 15:32 0

Na čistoj i sjajnoj kosi će vam zavideti svako ko vas sretne na ulici.

Shutterstock

Shutterstock

Jedan od najboljih osećaja u vezi sa lepotom je izlazak iz frizerskog salona sa novom frizurom.

Nakon posete frizeru, kosa je obično svilenkasta i izgleda voluminoznije, pa uživamo u rezultatu koji frizeri postižu. Ipak, često se pitamo kako da postignemo sličan efekat kod kuće. Stručnjaci iz Glamoura otkrili su nekoliko saveta za postizanje rezultata nalik onom iz salona.

Ključ uspeha leži u pravilnom pranju kose. Mnogi klijenti dolaze u salon sa čistim vrhovima, ali kako se ide ka temenu, kosa može biti manje temeljno oprana. Stručnjaci kažu da je bitno posvetiti više pažnje pranju kose kako bismo postigli efekat sličan onom iz salona.

Shutterstock

Shutterstock

 

 

Prvi korak je češljanje kose pre pranja, što pomaže u raspetljavanju i uklanjanju prljavštine. Takođe, važno je obratiti pažnju na temperaturu vode - treba da bude mlaka. Previše vruća voda može oštetiti kosu i uticati na boju, dok mlaka voda pomaže očuvanju čvrstoće i sjaja kose.

Stručnjaci preporučuju da se kosa uvek šamponira dva puta. Prvo šamponiranje uklanja prljavštinu, dok drugo dodaje sjaj. Idealna količina šampona je veličine lješnjaka, koju treba naneti direktno na koren kose i umasirati u vlasište. Ne zaboravite na oblasti koje su često zapostavljene, kao što su područja iza uha ili iznad vrata. Nakon šamponiranja, kosu treba temeljno isprati kako bi se uklonili svi tragovi šampona, jer ostaci mogu učiniti kosu beživotnom. Budite pažljivi prilikom ispiranja jer je mokra kosa slabija i podložnija pucanju.

Nakon ispiranja šampona, nanesite regenerator koji će učiniti kosu čvrstijom i glađom. Ako imate mogućnost, završite ispiranje hladnijom vodom, jer hladna voda poboljšava cirkulaciju i doprinosi glatkoći i sjaju kose.

Na kraju, stručnjaci savetuju korišćenje peškira od mikrovlakana, koji su nežniji prema kosi i bolje upijaju vlagu. Ovo pomaže da se kosa brže osuši i očuva njen izgled.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading