Anđa (74) je DOKAZ da se u životu sve može uz jaku volju: Smršala je 40 kilograma, a nije gladovala

Vesti 11.05.2023 18:20 0

Penzionerka Anđela smršala je 40 kilograma, a mnogi se pitaju kako je uspela da dođe do cilja

Anđa (74) je DOKAZ da se u životu sve može uz jaku volju: Smršala je 40 kilograma, a nije gladovala

printscreen/Tviter

 

Jedna manekenka po imenu Norma nedavno je iznenadila javnost svojim izgledom u 74. godini, budući da mnogi tvrde da izgleda poput devojčice. Ipak, ona nije jedina osoba koja je izmenila svoj stil života kako bi unapredila svoje zdravlje i postigla mladoliki izgled.

Anđela Dimer, penzionerka iz Bristola u svojim 77. godinama, otkrila je kako je uspela da izgubi 40 kilograma, smanjivši svoju početnu težinu od 108 kilograma i dovela svoje telo u formu. Zahvaljujući ovoj velikoj transformaciji, uspela je da se reši dijabetesa i sada uživa u malim stvarima, bez ikakvih problema u svakodnevnim aktivnostima. Kao nagradu za ovaj veliki uspeh, odlučila je da sebi priušti putovanje u Dubai, koje je oduvek sanjala.

Dok je prethodno uživala u nekoliko velikih čaša vina svake večeri uz omiljenu hranu za poneti, ribu i pomfrit, Dimer je odlučila da preduzme akciju nakon što je primetila da je njeno zdravlje počelo da se pogoršava. Naime, višak kilograma doveo je do otežanpg hodanja, kao i do dijagnoze dijabetesa.

- Uvek sam bila punija, ali kada sam izgubila muža, moja težina je nastavila da raste - objašnjava ona.

 

 

Iako je nekada imala ponedeljak bez alkohola, Dimer kaže da bi uživala u nekoliko čaša vina svakog drugog dana u nedelji, a možda i više vikendom: Verovatno bih popila oko četiri boce vina nedeljno - kaže ona i dodaje:

- Nisam jela posebno nezdravu hranu, ali bih imala velike porcije i častila bih se svojim omiljenim jelima za poneti, uključujući ribu i pomfrit, dok bi za doručak uglavom jela brzu hranu.

A onda je dobila motivaciju

Prekretnica je došla kada je Dimer odlučila da želi da smrša za predstojeći odmor u Dubaiju.

- Želela sam da mogu da spustim poslužavnik, a da mi stomak ne smeta - objasnila je ona i dodala: Ali takođe sam shvatila da je bilo vreme da jednom zauvek uradim nešto u vezi sa svojom težinom.

Malim koracima do velikog cilja!

Ova penzionerka je uspela malim koracima da stigne do cilja. Najpre je iz ishrane izbacila grickalice kao što je čips, pomfrit i ostale nezdrave namirnice. Vino je svela na minimum, a umesto toga pila je kafu ili čaj. Takođe, ishranu je obogatila zdravim i zasitnim namirnicama.Uglavnom je jela bareno i grilovano meso i povrće. Takođe, trudila se da se što više kreće, te u svoju dnevnu rutinu obavezno uvela šetnje barem jednom dnevno.

Komentari (0)
Loading