Crvena jaja za Uskrs donose sreću: Ofarbajte ih na prirodan način pomoću ova 4 trika!

Vesti 15.04.2025 12:08 0

Prirodno obojena jaja su zdravija, a jačina boje nimalo ne zaostaje za onom koju kupite.

jaja

Shutterstock

Za Uskrs crvena jaja imaju posebno značenje i nema domaćice koja ovu boju ne koristi za taj praznik. Postoji mnoštvo tehnika i boja, ali većina gotovih boja dostupnih u prodavnicama sadrži veštačke sastojke i hemikalije. Ipak, postoje prirodni načini da jaja obojite u prelepu crvenu nijansu koristeći voće, začine i povrće.

Sok od višanja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Za jaku crvenu boju, prirodan sok od višanja je odličan izbor. Jaja stavite u šerpu, prelijte domaćim sokom od višanja, te dodajte malo soli i sirćeta kako bi se boja bolje primila. Kuvajte ih na tihoj vatri dok ne dobijete željenu nijansu, a zatim ih ostavite da se ohlade u toj tečnosti za još intenzivniju boju.

Mlevena paprika

 U litar vode dodajte četiri kašike slatke mlevene paprike, malo soli i sirćeta, a zatim u tu mešavinu stavite jaja i skuvajte ih. Važno je ne koristiti ljutu papriku, jer bi njen ukus mogao prodreti kroz ljusku.

Čaj od hibiskusa

Ako želite nežnu crveno-ljubičastu nijansu, isprobajte hibiskus čaj. Skuvajte jak čaj od hibiskusa u kojem ćete potopiti jaja. Ostavite ih u čaju nekoliko sati ili čak preko noći kako biste dobili što jaču boju.

Lukovina

Najstariji način farbanja jaja je u lukovini. Jaja stavite u lonac, prelijte ih vodom i dodajte što više ljuski luka. Za bogatiju boju možete ubaciti i nekoliko kriški sirove cvekle. Dodajte malo soli i sirćeta i kuvajte dok ne postignete željenu boju. Kada se jaja ohlade, premažite ih uljem kako bi dobila sjaj.

 

 

 

Komentari (0)