Italijanski kuvar Matia Moleri rešio je dilemu oko dodavanja soli u vodu prilikom kuvanja testenine.
On je sproveo eksperiment – jedno pakovanje testenine kuvao je u posoljenoj vodi, a drugo u vodi bez soli. Nakon degustacije, zaključio je da testenina mora da se kuva u posoljenoj vodi kako bi imala bolji ukus.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Preporučeni odnos je 10 grama soli na litar vode. Ako se doda previše soli, ukus može biti narušen. Ipak, mišljenja na društvenim mrežama su podeljena – neki nikada ne dodaju so, dok je drugima nezamislivo da je izostave.
Jedan korisnik je istakao i praktičan razlog za dodavanje soli: ona smanjuje lepljivost testenine, jer sprečava preveliko ispuštanje skroba u vodu.
Bonus video: