Jedni sole, drugi ne, šta je ispravno? Italijanski kuvar rešio dilemu oko kuvanja testenine, ovako je najbolje?

Nedeljko Tišanović Vesti 28.02.2025 10:26 0

Obratite pažnju!

kuvanje testenine

Shutterstock

Italijanski kuvar Matia Moleri rešio je dilemu oko dodavanja soli u vodu prilikom kuvanja testenine.

On je sproveo eksperiment – jedno pakovanje testenine kuvao je u posoljenoj vodi, a drugo u vodi bez soli. Nakon degustacije, zaključio je da testenina mora da se kuva u posoljenoj vodi kako bi imala bolji ukus.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Preporučeni odnos je 10 grama soli na litar vode. Ako se doda previše soli, ukus može biti narušen. Ipak, mišljenja na društvenim mrežama su podeljena – neki nikada ne dodaju so, dok je drugima nezamislivo da je izostave.

Jedan korisnik je istakao i praktičan razlog za dodavanje soli: ona smanjuje lepljivost testenine, jer sprečava preveliko ispuštanje skroba u vodu.


Bonus video: 

Ovaj proizvod košta samo 300 dinara, a zateže kožu kao najskuplji tretmani #najzena #zena #najžena #viral #viralvideo #viralvideos #fyp #foryou #fypシ゚ ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)