Osetite preporod za 40 dana: Drevni recept iz doba Nemanjića za imunitet i detoksikaciju

Slobodanka Ćorić Vesti 08.09.2024 07:41 0

Ova drevna receptura nije samo jednostavna za pripremu, već nudi i širok spektar zdravstvenih koristi

smokve

Shutterstock

U savremenom svetu, gde su stres i zagađenje postali svakodnevni, prirodni lekovi iz prošlosti nude jednostavna, ali izuzetno efikasna rešenja za unapređenje zdravlja. Jedan takav "lek", koji potiče iz doba Nemanjića, zasniva se na kombinaciji suvih smokava i maslinovog ulja. Ova drevna receptura nije samo jednostavna za pripremu, već nudi i širok spektar zdravstvenih koristi, uključujući jačanje imuniteta i detoksikaciju organizma.

smokve

Shutterstock

 

Recept za prirodni eliksir:

Sastojci:

15 suvih smokava
250 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Priprema smokava: Operite suve smokve pod mlazom hladne vode i ostavite ih da se osuše.

Uklapanje smokava u posudu: Stavite smokve u stakleni kontejner sa poklopcem.
Dodavanje maslinovog ulja: Prelijte smokve maslinovim uljem, tako da budu potpuno prekrivene.
Ostaviti da odstoji: Zatvorite posudu i ostavite je na tamnom, suvom mestu. Idealno bi bilo da eliksir odstoji najmanje 40 dana.
Korišćenje: Nakon 40 dana, eliksir je spreman za upotrebu. Uzmite po jednu smokvu dnevno i pijte malo maslinovog ulja iz iste posude.
smokve

Shutterstock

 

Zdravstvene koristi

Jačanje imuniteta: Smokve su bogate vitaminom C i antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u jačanju imunog sistema i zaštiti organizma od infekcija i bolesti.

Detoksikacija organizma: Maslinovo ulje je poznato po svojim detoksikacionim svojstvima. Ono pomaže u eliminaciji toksina iz tela i podržava rad jetre, ključnog organa za detoksikaciju.

Poboljšanje probave: Smokve su odličan izvor vlakana, koja pomažu u regulaciji probave i sprečavaju zatvor.

Energija i vitalnost: Kombinacija smokava i maslinovog ulja pruža dugotrajnu energiju i poboljšava opšte stanje organizma.

smokve

Shutterstock

 

Antiinflamatorna svojstva: Maslinovo ulje sadrži oleokantal, prirodni spoj koji ima antiinflamatorna svojstva i može pomoći u smanjenju upalnih procesa u telu.

Ovaj prirodni eliksir nije samo priznat u istorijskim zapisima, već je i savremeni izbor za one koji teže holističkom pristupu zdravlju. Redovnim korišćenjem, nakon 40 dana, primetićete kako se vaše opšte zdravlje poboljšava, energija raste, a telo oseća svežinu i vitalnost. Dakle, uzmite u obzir ovaj drevni lek kao deo svoje svakodnevne rutine i otkrijte prednosti koje nudi ovaj jednostavan, ali moćan prirodni recept.

 

 

@najzena.rs Ova žena je potrošila 700.000 evra kako bi izgledala mlađe od svoje ćerke #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #woman #plasticsurgery ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading