Ovaj hleb pomoći će vam da skinete smasne naslage i očistite organizam od toksina.
Sastojci:
- jedna šolja heljdinog brašna
- jedna šolja ovsenog brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- jedna kašičica sode bikarbone
- jedna kašičica himalajske soli
- tri kašike cha semenki
- jedna manja šoljica maslinovog ulja
- jedna šolja jogurta
- jedna šaka sveže koprive
- jedna kašika sušenog ruzmarina
Priprema:
Kada uberete listove od sveže koprive, operite ih i prelijte jednom litrom prokučljale vode.
Ocedite ih i ostavite da se ohlade.
Koprive sitno naseckajte i ostatak vode u kojoj su bile koprive ohladite i upotrebite za pripremu veganskog jajeta.
Vegansko jaje: promešajte tri kašike čija semenki i devet kašika vode, pa povremeno mešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Suve sastojke promešajte u jednu posudu (heljdino i ovseno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i himalajsku so), a mokre sastojke u drugoj (namočene chia semenke, maslinovo ulje i jogurt).
U mokre sastojke umešajte seckanu koprivu i sušeni ruzmarin. Pomešajte zajedno sastojke iz jedne i druge posude.
Pleh obložite papirom za pečenje i kašikom stavite smesu u pleh i paravnajte.
Pecite do sat vremena, odnosno dok hleb ne porumeni, ali obavezno proverize čačkalicom nakon 45 minuta pečenja.