Ovaj hleb pomoći će vam da skinete smasne naslage i očistite organizam od toksina.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
- jedna šolja heljdinog brašna
- jedna šolja ovsenog brašna
- jedna kašičica praška za pecivo
- jedna kašičica sode bikarbone
- jedna kašičica himalajske soli
- tri kašike cha semenki
- jedna manja šoljica maslinovog ulja
- jedna šolja jogurta
- jedna šaka sveže koprive
- jedna kašika sušenog ruzmarina
Priprema:
Kada uberete listove od sveže koprive, operite ih i prelijte jednom litrom prokučljale vode.
Ocedite ih i ostavite da se ohlade.
Koprive sitno naseckajte i ostatak vode u kojoj su bile koprive ohladite i upotrebite za pripremu veganskog jajeta.
Vegansko jaje: promešajte tri kašike čija semenki i devet kašika vode, pa povremeno mešajte. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Suve sastojke promešajte u jednu posudu (heljdino i ovseno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i himalajsku so), a mokre sastojke u drugoj (namočene chia semenke, maslinovo ulje i jogurt).
U mokre sastojke umešajte seckanu koprivu i sušeni ruzmarin. Pomešajte zajedno sastojke iz jedne i druge posude.
Pleh obložite papirom za pečenje i kašikom stavite smesu u pleh i paravnajte.
Pecite do sat vremena, odnosno dok hleb ne porumeni, ali obavezno proverize čačkalicom nakon 45 minuta pečenja.
