"Za mene je ona HEROJ!": U momentu stravične tragedije učiteljičin postupak je zaista vredan divljenja!

Vesti 03.05.2023 15:55 0

U Beogradu se danas 03.05.2023. godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" na opštini Vračar desila nezapamćena tragedija u istoriji naše zemlje.

"Za mene je ona HEROJ!": U momentu stravične tragedije učiteljičin postupak je zaista vredan divljenja!

FOTO/Tanjug

Tinejdžer koji ima samo 14 godina, dobar učenik, sin poznatog beogradskog lekara je uzeo očev pištolj i izvršio stravičan masakr pucajući u učenike, domara, nastavnicu. Voleli bismo da je ovo scena iz nekog filma, ali nažalost nije. Danas je Srbija zavijena u crno. I dok ceo svet deli bol sa srpskim narodnom, mnoga pitanja će verovatno ostati bez adekvatnog odgovora, dok gorak ukus u ustima nikada nećemo zaboraviti.

Ubijeno je osmoro dece i čovek iz obezbeđenja koji se borio da ih sačuva. On je taj tihi heroj, koji nažalost nije preživeo. 

Naime, Ivan Ašanin je otac deteta koje pohađa školu u kojoj se odigrao krvavi pir, i kroz nekoliko rečenica na "Tviteru" je opisao kako se osećao kada je čuo šta se dešava u obrazovnoj ustanovi.

 

 

- Klinac mi ide u Ribnikar. Palim telefon, gori. Krećem ka skoli, stiže poruka od učiteljice da je izvela decu u park kod Manježa. Stižem u park dečaci igraju fudbal. Pravim se kao da je sve normalno, dok mi želudac igra. Učiteljica zadržala prisebnost i rekla im da je vežba u pitanju - napisao je uznemireni otac.

Posebno se osvrnuo na postupak učiteljice.

- Učiteljica je za mene heroj. Na putu do parka puno hitne pomoći i policije. Deca i roditelji okolo plaču. Ne mogu da vam opišem osećaj. Mislio sam da se ovo kod nas nikada neće dogoditi. Tek sada, kada je klinac kući, mene hvata potpuni strah i apsolutna tuga - zaključio je Ivan Ašanin.

Mnogi korisnici društvenih mreža su se divili njenom postupku i prisebnosti:

- Bravo za tu ženu. Da održi smirenost dok je i sama van sebe. Bravo!

- To je pravi pedagog. Svaka čast!

- Svaka čast sa učiteljicu, naklon do poda.

Danas, kad nas je sve zaprepastio ovaj tragičan događaj, ova hrabra učiteljica je heroina, koja zaslužuje naše poštovanje i divljenje njenoj prisebnosti. 

 

Komentari (0)
Loading