Možete ostati bez kose: Anastasija primenila trik za kojim su devojke masovno odlepile, pa ukazala na posledice

Tatjana Badarević Vesti 25.07.2024 17:00 0

Trend posvetljivanja kose limunom je zaludeo internet, međutim moramo voditi računa o mogućim štetnim posledicama.

pramenovi

Printscreen/TikTok

 

Ako tražite uštedu na lepoti, TikTok je pravo mesto za vas. Ovde možete pronaći savete za higijenu, uputstva za samopotamnjivanje i preporuke za negu kože. S dolaskom leta, nega kose postala je popularna tema, posebno trikovi za posvetljivanje kose. Ako ste već istraživali ovu temu, verovatno ste naišli na savete koji uključuju jabukovo sirće, sodu bikarbonu, čaj od kamilice i slanu vodu. No, šta je s limunovim sokom? Taj trik bjuti influenserki za prirodne pramenove postaje viralan, ali mnogi se pitaju koliko je siguran, piše Best Life. 

Anastasija Vlakhova održava svoje pramenove prirodno svetlima već 16 godina, bez pomoći profesionalnog stiliste. Ova 26-godišnja TikTokerka iz Bugarske tvrdi da je uštedela mnogo novca i izbegla posete frizuru zahvaljujući svom triku s limunovim sokom. Njen TikTok video o ovom triku prikupio je više od 5,5 miliona pregleda.

 

 

"Kad sam imala 10 godina, baka mi je rekla da mogu da koristim limun za posvetljivanje kose. Kao znatiželjno dete, odmah sam ga isprobala i bila zadivljena kako deluje", rekla je, "Brzo je i jednostavno, ali morate slediti određena pravila kako bi bilo sigurno".

Vlakhova ublažava limunovu kiselinu mešajući sok jednog limuna sa kašikom vode i nekoliko kapi regeneratora. "Nemojte celu kosu premazati sokom od limuna ili ćete je spržiti", naglasila je Vlakhova u svom TikTok videu. Takođe je upozorila da se limunov sok ne nanosi na kožu jer može izazvati ozbiljne opekotine i plikove.

pramenovi

Printscreen/TikTok

 

 

Vlakhova je objasnila kako bira male pramenove kose koje želi da posvetli, prekriva ih mešavinom limuna i sedi na suncu najmanje sat vremena. Nakon toga koristi hranljive proizvode za negu kose, uključujući maske i ulja za kosu. "Ovaj korak je bitan kako biste sprečili oštećenje kose", istakla je.

Iako Vlakhova nikada nije iskusila oštećenje kose ovim trikom, upozorila je da bi već oštećena kosa i određeni tipovi kose (npr. tamniji pramenovi ili talasasta tekstura) mogli imati drugačije rezultate. Njeno upozorenje podržavaju i stručnjaci iz industrije lepote koji ne preporučuju ovaj viralni trend posvetljivanja kose.

"Sok od limuna može posvetliti kosu, ali je takođe vrlo opasan. Toliko je kiseo da vam može spaliti kosu", rekla je stilistkinja Aura Friedman. Kako je Vlakhova primetila, sok od limuna najbolje deluje na prirodne plavuše ili one s vrlo svetlo smeđom kosom. "Tamnija smeđa kosa ima tendenciju da postane narandžasta", rekao je dr. Džoi Cincota.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading