Ovakvo meso mesari nikada ne kupuju: Možda je bolje da ga i vi izbegavate u prodavnici

Vesti 25.07.2024 17:55 0

Prema mesarima, postoje vrste mesa koje oni koji ga prpremaju nikada ne bi kupili u prodavnici.

meso

Shutterstock

Kada želite da kupite sastojke za jelo i treba vam meso, verovatno odete u najbližu prodavnicu da ga kupite. Ali, mesari kažu da je kvalitet mesa u prodavnicama često ispod standarda koji je u mesarama. "Glavna razlika između mesare i prodavnice mešove robe je pažnja posvećena detaljima koju mesara pruža, počevši od davanja prednosti kvalitetu", rekao je Majk Saperstajn, suvlasnik firme za distribuciju hrane „ Sunshine Provisions“ u južnoj Floridi. Mesari kažu da sledećih pet mesnih proizvoda, ne treba kupovati u supermarketima i drugim prodavnicama, već isključivo u mesarama.

Mleveno meso

Mleveno meso je jeftinije je od drugih vrsta mesa i može se koristiti za razna jela, pa se često kupuje. „Proizvode od mlevenog mesa, posebno mlevene teletine i piletine, izbegavao bih da kupujem u prodavnici. Većina dolazi u prodavnicu već samlevena iz velikih pogona za preradu mesa, gde je rizik od kontaminacije znatno veći. Taj proces može ugroziti ukus i kvalitet mesa. Mesari sami melju meso i koriste vrhunske komade mesa," kažu mesari.

meso

Shutterstock

 

Sveža riba i plodovi mora

Osim ako ne kupujete u prodavnici koja je blizu mora, treba da sumnjate u "svežinu" morskih plodova u prodavnici. "Moje pravilo je da, ako ne možete da se odvezete za 20 minuta od plaže do te prodavnice, plodove mora kupujte iz zamrzivača", kaže stručnjak. Ako nemate u blizini ribarnicu, bolje je kupiti smrznute plodove mora jer se „većina smrznutih plodova mora (kao što je navedeno na etiketi) obrađuje i brzo zamrzava na brodu kako bi se sačuvala njihova svežina."

Iznutrice

"U prodavnicama su najčešće zamrznute ili duže stoje jer se ne prodaju mnogo i onda se sele od od frižidera do frižidera, pogotovo ako su na sniženju,” kažu stručnjaci. U mesari je veća verovatnoća da će iznutrice biti sveže i čuvane u odgovarajućim uslovima.

Meso s kostima

Komadi mesa koji se prodaju s kostima su odlični za supu i razne čorbe, jer im daju poseban ukus. Međutim, meso s kostima koje je dostupno u kutijama za meso u prodavnicama "ima tendenciju da prokisne brže od proizvoda bez kostiju, u zavisnosti od starosti mesa i načina čuvanja", kaže mesar.  Prisutnost kosti utiče na pH mesa, što može dovesti do "smrada, sluzave teksture, a ponekad i promene boje", ističe. "Kiseli miris često dolazi od proizvodnje organskih kiselina od strane bakterija dok razgrađuju proteine ​​i masti u mesu."

Bonus video:

Komentari (0)
Loading