Pekar Rale nam je otkrio recept: Sa njegovim prelivom je pita uvek vazdušasta i sočna, prste da poližeš!

Vesti 25.07.2024 21:16 0

Pekar nam je odao tajnu zbog koje su pite u pekari uvek tako mekane.

pita

Shutterstock

Pite su često na našoj trpezi. Jedemo slane pite za doručak, večeru i užinu, a neku od brojnih slatkih pita kao poslasticu. Ako želite da napravite pitu kao iskusni pekari, tajna se krije u prelivu. Pekar Rale nam je otkrio univerzalan preliv, koji se koristi za sve vrsta pita. Stavljajte ga i u slane i u slatke pite od gotovih kora i oduševićete se – biće savršene.

Sastojci:

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

7 kašika brašna

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

pita

Shutterstock

 

Piprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading