Zvuči suludo, ali je učinkovito: Žene se šamaraju po licu po 50 puta dnevno, a efekat je "vau"

Vesti 04.07.2023 22:23 0

Novi trend sludeo je žene širom sveta, a radi se o šamaranju lica. Suludo?

šamaranje

Shutterstock

 

Odavno smo ustanovili da je nežniji pol spreman na sve kada je lepota u pitanju. Načini su postali nevažni - jedne se opredeljuju za estetsku hirurgiju, druge za ekstremne trikove koji su često i opasni, a sve zahvaljujući društvenim mrežama.

Raznorazne objave postanu viralne preko noći, pa je tako zaživeo jedan suludi trend - šamaranje po licu. Zapravo, reč je o korejskoj bjuti tehnici, za koju žene veruju da učvršćuje kožu i mišiće lica. Jedna devojka objavila je snimak u kom je prikazala kako se to radi, tačnije, kako i koliko jako sebe treba da udarate.

"Bila sam na letu za Severnu Koreju i svaka Korejka u avionu je šamarala svoje lice baš jako. Sleteli smo i videla sam istu stvar u toaletu na aerodromu. Sve one su imale savršenu kožu, tako da, sada i ja to radim nakon svake bjuti rutine", napisala je u videu.

Iako zvuči potpuno suludo, istina je da je ovo veoma popularna tehnika u Severnoj Koreji. Nakon što završe svakodnevnu rutinu, žene se udaraju po licu najmanje 50 puta kako bi pokrenule cirkulaciju krvi. Verovali ili ne, funkcioniše po principu "što više i jače, to bolje".

Dakle, za borbu protiv neželjenih simptoma starenja potrebno vam je nekoliko kvalitetnih šamara. Žene se kunu da ovaj trik briše bore, čisti pore i zateže kožu lica, iako još uvek nije dokazan sa medicinskog stanovišta. Pojedini lekari su se složili da može da se ubrza cirkulacija i vrati zdravo rumenilo lica.

Podsetimo, u Tajlandu su, na primer, popularni termini "batine po zadnjici" i "šamaranje grudi", koje za cilj imaju učvršćivanje zadnjice i povećanje obima grudi.

Komentari (0)
Loading