Biće ledena kao da ste je tek izvadili iz frižidera: Trik koji vodu u flašici drži hladnom celi dan

Nedeljko Tišanović Vesti 29.07.2024 18:15 0

Ovo će potpuno promeniti vašu letnju rutinu.

Shutterstock

Shutterstock

Voda je najvažnije piće koje nas može potpuno osvežiti, regenerisati i rashladiti na najbolji način. Kada se nađemo na jakom suncu, boca hladne vode može biti spas, pomažući nam da izbegnemo dehidrataciju, slabost i druge neprijatne simptome.

Međutim, na temperaturama iznad 35 stepeni voda u boci brzo se zagreva i za manje od pola sata postaje topla i manje prijatna za piće. Iako previše hladna voda može uzrokovati nelagodnost, svaka ideja koja pomaže da voda u boci ostane hladna i osvežavajuća je dobrodošla.

Tu u pomoć dolazi TikTok, gde je jedna korisnica podelila jednostavan, ali vrlo efikasan trik za produženo hlađenje vode u boci.

Da biste vodu zadržali hladnom duže vreme, napunite bocu do polovine i stavite je u zamrzivač, ali horizontalno. Na taj način će se voda zamrznuti samo u jednoj polovini boce. Kada se voda zaledi, dopunite bocu i sprema je da je ponesete sa sobom. 

Ova metoda vam omogućava da imate veliki komad leda u boci, koji će se sporije topliti, pružajući vam dugotrajan osećaj osveženja.

Neki korisnici su u komentarima napomenuli da već koriste ovu tehniku, dok su drugi oduševljeni jednostavnim i praktičnim rešenjem.

 

 

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading