Pazite gde držite vodu u kući: Na jednom mestu privlači bedu i nevolje, kažu feng šui stručnjaci

Jelena Vukelić Vesti 06.03.2024 11:38 0

Vodite računa gde držite flaše sa vodom

voda

Shutterstock

Prema feng šui verovanju, voda je uvek Jang, a spavaća soba treba da bude više Jin. To je razlog zašto se ne preporučuje da je držite u toj prostoriji – šteti njenom zdravlju i bračnim odnosima.

Dobro je imati vodu u loncu ili nešto što to simbolizuje u kući, kao što je slika jezera.

Nedostatak njene energije manifestuje se kao nedostatak novca, problemi sa poslom i druge poteškoće u životu. Međutim, ako je njena energija previše intenzivna, onda ljudi postaju neodlučni, što opet nije dobro. Važno je imati ravnotežu jer je voda jedan od najmoćnijih elemenata, u malim količinama deluje blagotvorno, a u velikim je štetna. Pre svega, sva voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a idealno je ako teče i žubori. To može biti akvarijum, fontana, ribnjak, vaze sa cvećem... Izuzetno je važna i lokacija doma i zato su ovo mesta na kojima ne bi trebalo da se zadržava voda.

Desno od ulaznih vrata

Dakle, kada stojite unutra okrenuti prema ulaznim vratima, voda ne bi trebalo da stoji na vašoj desnoj strani jer izaziva lošu energiju na vašu porodicu i ljubavnu vezu. Na primer, ako je u kući oženjen muškarac, ova loša energija bi ga mogla odvesti u preljubu. 

Voda u spavaćoj sobi ili iza leđa

Prema feng šui verovanju, voda je uvek Jang, a spavaća soba treba da bude više Jin. To je razlog zašto se ne preporučuje da ga držite u toj prostoriji – šteti vašem zdravlju i bračnim odnosima. Čak ni slika sa vodenim motivima nije poželjna u spavaćoj sobi.
Takođe, pazite da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa, na primer, iznad kauča na kome sedite ili mesta gde sedite i radite nešto. Ovo se ne odnosi na slavine i vaze.

Ispod stepenica

Ovo je još jedna lokacija u domu gde ne morate da čuvate vodu, jer tako simbolično gazite blagostanje i bogatstvo i tako omalovažavate ove važne stvari u životu. Na ovaj način odbacujete oboje.

Ustajala voda donosi lošu energiju

Pazite da u kući nema vode koja se zamutila ili neprijatno miriše. Redovno menjajte vodu u vazi sa cvećem, u akvarijumu, terarijumu... i vodite računa da negde nemate zaboravljenu čašu vode.

Komentari (0)
Loading