Da li vam je zdravo srce? Uradite brzi test sa ledom i otkrijte da li je vreme da idete kod kardiologa

Jelena Vukelić Vesti 16.11.2023 14:08 0

Za pola minuta možete da proverite da li treba da idete kod lekara ili ne

Led

Shutterstock

Iako smo svi svesni da je dobrom stanju srca od vitalnog značaja za održavanje zdravog života, poneka nam je ipak potrebna pomoć kako bismo saznali šta se dešava u našem organizmu!

Jedan trik vam može pomoći da steknete predstavu o tome kako radi vaše srce, a sajt "Bright Side" otkriva da je u pitanju jednostavan trik koji će vam pokazati zdravlje vašeg srca za samo 30 sekundi.

Prvi korak

Prvo treba da uzmete posudu i u nju da sipate led i hladnu vodu. Što hladnija voda to bolje! 

Drugi korak

Potom potopite obe šake u ovu hladnu tečnost i izbrojte 30 sekundi. Ovo će vam pomoći da saznate kako će krv da reaguje kada dođe u kontakt sa ledenom vodom.

Rezultat

Međutim, kada izvadite ruke iz vode one će vam promeniti boju, a u zavisnosti od zdravlja vrhovi prstiju će vam biti crveni ili bledi ili tamnoplavi

Crveni prsti

Ako su vaši prsti pocrveneli to je dobar rezultat. To znači da nemate problema povezanih sa oksigenacijom u krvi. Vaše srce i cirkulacija krvi su u redu.

Bledi ili tamnoplavi

Ako su prsti dobili bledu boju ili su poplaveli postoji mogućnost da imate problema sa cirkulacijom krvi. Ovo može da ukaže na to da vam je nizak nivo kiseonika u krvi, što može da dovede do problema sa cirkulacijom i srcem. U ovom slučaju, možete da probate da zagrejete ili masirate predeo ruku kako bi se vratila normalna boja. Ako se to ne desi brzo, trebalo bi da se konsultujete sa lekarom.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading