Nema potrebe da udišete otrovna isparenja: Smesa od ove 3 namirnice, uklanja masnoću, buđ i kamenac, a pritom dezinfikuje kupatilo

Slobodanka Ćorić Vesti 29.07.2024 11:30 0

Ova jednostavna smeša, napravljena od tri namirnice koje verovatno već imate kod kuće, može da vam uštedi vreme, novac i trud

Čišćenje

Shutterstock

Da li ste ikada tražili univerzalno sredstvo za čišćenje koje ne samo da uklanja masnoću, buđ i kamenac, već i dezinfikuje vaše površine? Ne tražite dalje! Ova jednostavna smeša, napravljena od tri namirnice koje verovatno već imate kod kuće, može da vam uštedi vreme, novac i trud. Evo kako da napravite ovu čudesnu smesu i osvežite vaš dom uz minimalan trud.

Šta vam je potrebno:

Soda bikarbona - Ovo univerzalno sredstvo za čišćenje je poznato po svojoj sposobnosti da se bori protiv masnoće i neprijatnih mirisa. Soda bikarbona je takođe blagi abraziv koji može pomoći u uklanjanju kamenaca i buđi bez oštećivanja površina.

Sirće (jabučno ili belo) - Sirće je prirodni dezinfekator i antibakterijsko sredstvo koje efikasno uklanja kamence i buđ. Njegova kiselost pomaže u otapanju naslaga koje se formiraju na različitim površinama.

Limunov sok - Limunov sok je poznat po svom antiseptičkom svojstvu i svežem mirisu. Takođe pomaže u razgradnji masnoće i uklanjanju neugodnih mirisa.

Uzmite malu posudu i izmerite sledeće količine:

  • 1/2 šolje sode bikarbone
  • 1/2 šolje sirćeta
  • Sok od jednog limuna

Priprema:

Pomešajte soda bikarbonu i sirće: U posudu dodajte sodu bikarbonu, a zatim polako dodajte sirće. Ova kombinacija će stvoriti penu, pa budite pažljivi da ne prelijete. Mešajte dok se soda bikarbona potpuno ne rastvori i ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte limunov sok: Nakon što je penušanje prestalo, dodajte sok od limuna u smešu i dobro promešajte. Limunov sok će dodati svežinu i pojačati dezinfekciona svojstva.

Upotreba smeše: Nanestite smešu na površine koje želite da očistite. Koristite četku ili sunđer za čišćenje i trljajte nežno kako biste uklonili masnoću, buđ i kamenac. Ostavite smešu da deluje nekoliko minuta pre nego što isperete toplom vodom. Ako čistite tvrdokorne naslage, možete ostaviti smešu da deluje duže.

Isperite i osušite: Nakon čišćenja, obavezno isperite površine toplom vodom i obrišite suvim krpom kako biste uklonili ostatke smeše i sprečili bilo kakvu štetu.

Pre nego što upotrebite smešu na osetljivim površinama, testirajte je na malom, neupadljivom delu kako biste osigurali da neće izazvati oštećenje.

Redovno čišćenje sa ovom smešom može pomoći u održavanju vašeg doma čistim i svežim.
@najzena.rs Motivišemo vas da se borite za ono u šta verujete i da nikada ne prihvatite bilo šta manje od onoga što zaslužujete 💗#zena #najzena #fyp #foryoupage #fpyシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading