Nikako im nije mesto u ZAMRZIVAČU: Stručnjaci tvrde da ove NAMIRNICE nikako ne smete da zeledite

Vesti 20.04.2023 16:30 0

Zamrzavanje mesa nije problem, ali ne možete zamrznuti meso koje je već odmrznuto...

Nikako im nije mesto u ZAMRZIVAČU: Stručnjaci tvrde da ove NAMIRNICE nikako ne smete da zeledite

Shutterstock

Evo nekoliko stvari koje ne mogu da prežive temperature ispod nule.

Jaja

Zamrzavanje celog jajeta je velika greška, pa ako ste ih kupili na veliko, moraćete da budete sigurni da ih pojedete pre nego što se pokvare. Sirova jaja će se proširiti u zamrzivaču, uzrokujući pucanje ljuske. Ako zaista treba da ih čuvate duže, možete ih razbiti, umutiti i zamrznuti u hermetički zatvorenoj vrećici.

Odmrznuto meso

Zamrzavanje mesa nije problem, ali ne možete zamrznuti meso koje je već odmrznuto. Ovo može biti opasno, a ponovno zamrzavanje pogoršava teksturu mesa.

Kremasta jela Ako vam ostane pire od karfiola, bolje je da ga pojedete sutradan, jer to jelo, nažalost, ne možete da držite u zamrzivaču. Bilo šta kremasto može da se odvoji ili zgruša kada se čuva u zamrzivaču - to ne znači da nije bezbedno, samo da uopšte nije ukusno.

Vino

Stručnjaci za vino će vam uvek reći da nikada ne stavljate vino u zamrzivač. Umesto da vratite poklopac i čuvajte ga u frižideru, ovo bi trebalo da vam obezbedi tri do pet dana da popijete ostatak. Međutim, možete ga zamrznuti i tek kada se ponovo odmrzne na sobnoj temperaturi, biće dobro samo za kuvanje, a ne za piće.

Majonez

Jaje i ulje se pomešaju sa majonezom. Ne treba ih zamrznuti jer će se samo odvojiti, ostavljajući vam ogromnu teglu ulja i jaja.

BONUS VIDEO


 

 

Komentari (0)
Loading