Ne bacajte stiropor: Od otpadnog materijala napravite korisnu stvar, potrebna je samo 1 sitnica iz ženskog nesesera

Vesti 18.10.2024 16:02 0

Lepak može da se koristi za skoro svim predmetima u vašem domu

stiropor

Shutterstock

Svi smo se našli u situaciji kada smo primetili da nešto treba hitno zalepiti, a nama je ponestalo lepka. Možda u tom trenutku nismo u mogućnosti da odemo do prodavnice, pa smo zato bili primorani da se snađemo sa onim što imamo.

Internet je na sreću tu da pomogne. Kad god smo u nedoumici kako nešto funkcioniše ili su nam potrebni recepti ili instrukcije, znamo da se možemo osloniti na ovaj beskonačan izvor informacija.

lepak

Shutterstock

 

Tako je i u ovom slučaju. Ukoliko vam je ponestalo lepka, ili ste samo radoznali da naučite novu metodu pravljenja lepka, nastavite da čitate.

Lepak od stirpora

Ovaj lepak se pravi za čas i neće vam biti potrebno mnogo stvari. Lepak može da se koristi za skoro svim predmetima u vašem domu.

Važno je samo da budete u provetrenoj prostoriji ili napolju tokom pravljenja ovog lepka zbog toksičnih isparenja koja može da izazove aceton.

Evo šta će vam biti potrebno:

  • stiropor
  • aceton
  • tegla

Postupak: 

Uspite malo acetona u teglu i istu stavite stiropor. Ubrzo ćete primetiti kako se stiropor topi i pretvara u lepljivu supstancu. Ostavite ga u tegli sa acetonom kako se ne bi osušio. Koristite ga svim površinama u domu, osim gumenih površina jer bi mogao da ih ošteti. 

 

@laur3nlowe Replying to @👵🏻Gigi👵🏻 homemade glue 😳😁🥰 #homemadeglue #styrofoam #diy #reducereuserecycle ♬ Relaxed (Slowed) - MC Mablo Dos Paredões

 

Ovaj lepak je posebno pogodan za drvene površine. Može efikasno da popuni pukotine u drvu.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading