Počinje da deluje nakon 15 minuta: Popijte čašu ovog napitka pre odlaska u krevet i spavaćete kao beba

Tatjana Badarević Vesti 13.08.2024 21:37 0

Stručnjakinja za spavanje je osmislila iznenađujuću metodu kako maksimalno iskoristiti snažnu dremku.

kafa

Shutterstock

 

Dr. Čeri Mah, naučnica specijalizovana za spavanje, pomaže NBA zvezdama da maksimalno iskoriste san uz jedan napitak.

U podkastu Stivena Bartleta, voditelj ju je pitao šta ljudi mogu da urade kako bi bolje spavali, piše Mirror.

"Dakle, ovo je koristan način ako pokušavate da imate privremeni podsticaj, budnost i performanse. Popijte svoj omiljeni napitak s kofeinom, koji će početi da deluje za otprilike 15 minuta te zatim dremajte 20 do 30 minuta", rekla je doktorka.

Kafa pre spavanja ima svoje prednosti

Međutim, kako bi ovo funkcionisalo, morate zaspati unutar određenog vremena. Ako to ne učinite, kofein bi mogao proraditi i bićete budni. Ona dodaje: "Ako uspete da zaspite unutar tih pet do 10 minuta dok kofein počne da reaguje, kad se probudite nakon 20 do 30 minuta, kofein će proraditi i snažno dremanje će se pokrenuti. Postoje istraživanja koja pokazuju da je ovaj način delotvornji za budnost i poboljšanje performansi na nekoliko sati nego ako konzumirate samo kofein ili samo dremate. Dakle, "nappuccino" je koristan način za neke koji koriste kofein i možete to spojiti s kratkim dremanjem od 20 do 30 minuta."

kafa

Shutterstock

 

 

Voditelj Stiven ju je pitao: "Dakle, ako sada želim da odremam, popijem espreso i onda odem da odspavam?", a Mah je odgovorila: "Upravo tako. Upozorenje je da morate zaspati u roku od otprilike 10 minuta ili će u suprotnom kofein početi da deluje."

Ako to želite učiniti, postoji vreme kada biste trebali pokušati uz savet lekara: "Ako ovo radite kasno ujutru ili rano poslepodne, to može biti od pomoći kako biste povećali svoju budnost na nekoliko sati."

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading