Zaustavila vreme, za sve zaslužna ishrana i zdrav način života: Recept za jelo Slavice Rokvić koje zasiti odmah, a ne goji uopšte

Nedeljko Tišanović Vesti 11.08.2024 21:59 0

Isprobajte i vi...

Slavica Rokvić

Printscreen/Instagram

Slavica Rokvić, udovica legendarnog Marinka Rokvića, uskoro će napuniti 60 godina, ali ona je upravo i dokaz da joj godine ništa ne mogu.

Majka Nikole i Marka Rokvića brine o svom izgledu i zdravlju s velikom pažnjom.

Zahvaljujući njenoj aktivnosti na društvenim mrežama, možemo videti kako baka petoro unučadi provodi slobodno vreme i šta se sprema u njenoj kuhinji, koja služi kao inspiracija mnogim damama.

Jednom prilikom, Slavica je podelila recept za jelo koje je lagano, ne goji i brzo se sprema. Za pripremu su vam potrebni batat, brokoli, špargla, cvekla, biftek, paradajz, krastavac, korijander i začini. Količine zavise od broja osoba za koje spremate jelo, a postupak pripreme možete pogledati u videu koji je Slavica objavila na Instagramu.

Obožavam šarenilo boja i ukusa na tanjiru. Danas je jedan od tih dana kada se prepuštam osećanjima da zavladaju kuhinjom. Batat, brokoli, špargla, cvekla i parče bifteka, paradajz, krastavac, korijander… Nisam od onih koji broje kalorije. Ne opterećujem se ishranom, ali volim da kuvam. Da spajam nespojivo, da utolim žeđ za maštom one male devojčice koju ljubomorno čuvam u dubini duše dok u praznim šerpicama uči prve korake kulinarstva… da se ozarim od radosti nad finalnim izgledom hrane u tanjiru — napisala je Slavica u opisu videa.

— Svesna činjenice da zdravlje ulazi na usta, ali isto tako pouzdano znam da ne vodimo računa samo o onome što jedemo, obratimo pažnju na ono što nas jede. Praštajmo, volimo, radujmo se, ne opterećujmo se onim što ne možemo da promenimo, pronađimo lepotu u malim stvarima. Budimo umetnici u čišćenju sopstvene duše. Radujmo se!

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading