1. Zeleno lisnato povrće - salata, spanać i kupus imaju mnogo vode i bogati su mineralima (magnezijum, kalijum i kalcijum) koji su važni za pravilnu raspodelu tečnosti u telu.

Shutterstock
2. Samonikle biljke - najbolji prirodni izvor kalijuma su kopriva, maslačak i cikorija, a sadrže i mnogo kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i vitamina C. Poboljšavaju rad jetre, žuči i urinarnog trakta.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
3. Korenasto povrće - rotkvice, peršun, šargarepa i celer razgrađuju suvišne masnoće zahvaljujući kombinaciji vitamina, minerala, eteričnih ulja i flavonoida.
4. Ljuto - sprečava zadržavanje tečnosti, pa jedite ren i beli luk. Takođe podstiče izbacivanje štetnih materija.

unsplash
5. Bundevasto povrće - krastavac, lubenica, dinja, tikvice sadrže veliku količinu vode i minerala, među kojima je silicijum koji za sebe vezuje toksine i izbacuje ih iz tela.
6. Bobičasto voće (jagode, maline, ribizle, borovnice, brusnice) i koštičavo (trešnje i višnje) - podstiču mokrenje.
7. Banana i ananas - ovo egzotično voće ima mnogo kalijuma, a u ananasu se nalazi i enzim bromelain koji pomaže izbacivanje toksina.