1. Zeleno lisnato povrće - salata, spanać i kupus imaju mnogo vode i bogati su mineralima (magnezijum, kalijum i kalcijum) koji su važni za pravilnu raspodelu tečnosti u telu.
2. Samonikle biljke - najbolji prirodni izvor kalijuma su kopriva, maslačak i cikorija, a sadrže i mnogo kalcijuma, magnezijuma, gvožđa i vitamina C. Poboljšavaju rad jetre, žuči i urinarnog trakta.
3. Korenasto povrće - rotkvice, peršun, šargarepa i celer razgrađuju suvišne masnoće zahvaljujući kombinaciji vitamina, minerala, eteričnih ulja i flavonoida.
4. Ljuto - sprečava zadržavanje tečnosti, pa jedite ren i beli luk. Takođe podstiče izbacivanje štetnih materija.
5. Bundevasto povrće - krastavac, lubenica, dinja, tikvice sadrže veliku količinu vode i minerala, među kojima je silicijum koji za sebe vezuje toksine i izbacuje ih iz tela.
6. Bobičasto voće (jagode, maline, ribizle, borovnice, brusnice) i koštičavo (trešnje i višnje) - podstiču mokrenje.
7. Banana i ananas - ovo egzotično voće ima mnogo kalijuma, a u ananasu se nalazi i enzim bromelain koji pomaže izbacivanje toksina.