Beli luk se od davnina u narodnoj medicini koristi kao prirodni antibiotik i antimikotik, kao i za jačanje imuniteta. Ali on ima i jednu veliku manu – ostavlja neprijatan miris koji isparava kroz znoj, a još je neprijatniji onaj koji dolazi iz stomaka. Evo kako da ga neutrališete:
* Jedite celer, jabuku, limun i šargarepu - ovo voće i povrće sadrži veliku količinu fenola koji neutrališu neprijatan miris sumpornih jedinjenja iz belog luka. Povrće jedite zajedno sa belim lukom, recimo, u salati.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
* Žvaćite nanu i peršun - sveže začinske biljke, poput nane i peršuna, žvaćite nekoliko minuta posle jela, što će vam neutralisati neprijatan dah.

Shutterstock
* Isperite senfom usta - umesto tečnosti za zube, upotrebite senf te njime isperite usta, ispljunite, a zatim pojedite kašičicu senfa. Njegov jak miris će nadvladati miris luka.
* Pijte zeleni čaj - kada jedete beli luk, posle obroka popijte šolju zelenog čaja, jer će ublažiti miris sastojka iz belog luka koji proizvodi onaj tipičan miris.
