"Zgodna žena" danas slavi 56. rođendan: Iako gazi šestu deceniju, za Džuliju Roberts vreme kao da je stalo

Olja Jelić Vesti 28.10.2023 15:29 0

Čuvena holivudska glumica Džulija Roberts danas slavi 56. rođendan, ali se na njoj godine uopšte ne vide.

Džulija Roberts

Shutterstock

Džuliju Roberts su proglasili za najlepšu ženu na svetu rekordnih pet puta, a jedno vreme bila je najplaćenija glumica u Holivudu. Jedna je od najvećih slavnih ličnosti svoje generacije. Glumila je u mnogim hvaljenim filmskim ostvarenjima i osvojila brojne nagrade tokom karijere.

Svetsku slavu je stekla 1990, zahvaljujući glavnoj ulozi u drami "Zgodna žena", a kasnije i ulogama u romantičnim komedijama. Najpoznatije od njih su "Venčanje mog najboljeg druga", "Ja u ljubav verujem" i "Odbegla mlada". Za ulogu u drami "Erin Brokovič" iz 2000. godine, dobila je Zlatni globus, nagradu BAFTA i Oskara za najbolju glavnu glumicu.

 

 

Nakon ovog filma njena karijera stagnira, da bi 2010. godine dobila novi polet s komercijalno uspešnom romantičnom dramom "Jedi moli voli". Zarada od njenih filmova iznosi oko 2.400.000.000 dolara, što je čini jednom od finansijski najuspešnijih glumica svih vremena.

Slavna glumica danas proslavlja 56. rođendan. Deluje vrlo mladoliko i pobornik je prirodnog izgleda. 

 

 

Postoje i neke manje poznate činjenice o njoj, za koje javnost manje zna:

Ona je ambasador UNICEF-a

Džulija radi sa UNICEF-om dugi niz godina, kao ambasador dobre volje.

Godine 1995. otputovala je na Haiti da poseti programe za decu u siromaštvu i od tada se stalno bavi humanitarnim radom.

Dobri prijatelji su joj Džordž Kluni i Opra Vinfri

Tokom snimanja filma "Ocean’s Tvelve" (2004), Džulija je rekla za "Vanity Fair" da su se Džordž Kluni i ona zbližili jer je on preuzeo brižnu ulogu kada je otkrila da je trudna sa blizancima.

Od tada je njihovo prijateljstvo samo raslo, a danas su najbolji prijatelji.

Voditeljka Opra Vinfri i Džulija su takođe bliske prijateljice godinama.

- U toj ženi sam stekla doživotnog prijatelja. Mislim da je ona jedan od vrhunaca čovečanstva. Srećna sam što mi je drugarica - rekla je Džulija.

Borac je za očuvanje planete

Džulija je tokom svoje karijere zagovarala mnoge ekološke inicijative, posebno inicijativu za čist vazduh.

Godine 2006. govorila je u znak podrške inicijativi koja ima za cilj da obezbedi sredstva za istraživanje za razvoj čistijih izvora energije i smanjenje zavisnosti od nafte, prenosi "Mindfood".

 

 

Komentari (0)
Loading