Htela je da skoči sa mosta, a onda se desilo nešto neočekivano: Život joj je spasio čuveni muzičar, cela Srbija zna njegovo ime

Vesti 14.09.2024 17:02 0

Frontmen rok grupe Bon Jovi otvoreno je govorio o tome kako se u prošlosti borio sa svojim mentalnim zdravljem

incident

Printscreen/Youtube/WTHR

Policija u Nešvilu zahvalila je rok legendi Džonu Bon Džoviju što je u utorak uveče pritekao u pomoć ženi na pešačkom mostu Sajgentaler.

Prema saopštenju objavljenom u sredu na X profilu policije u Nešvilu, muzičar je pomogao da se žena ubedi da siđe sa ivice mosta preko reke Kamberlend. Portparol policije metroa u Nešvilu rekao je za CNN da je žena, čije ime nije objavljeno, odvedena u lokalnu bolnicu na lečenje i procenu.

Na snimku incidenta koji je u sredu objavila policijska uprava Nešvila, Bon Džovi (62) šeta mostom sa snimateljskom ekipom, a onda primećuje ženu kako stoji na ivici mosta okrenuta prema reci. Čini se da Bon Džovi, u pratnji neidentifikovane osobe, razgovara sa ženom u nevolji i na kraju joj pomaže da se skloni. Pevač je tada viđen kako grli ženu nekoliko trenutaka kasnije. Izvor blizak Bon Džoviju rekao je da je muzičar snimao video na mostu kada se dogodio incident . 

 

 

Bon Džovi ima iskustvo i obuku u pomaganju pojedincima u kriznim situacijama preko svoje JBJ Soul Foundation, koju je pokrenuo 2006. Fondacija, prema njihovoj veb stranici, radi „na okončanju gladi, siromaštva i beskućništva“ kroz različite programe i podršku zajednici organizacije. 

I sam je imao problema sa mentalnim zdravljem 

Frontmen rok grupe ,,Bon Jovi" otvoreno je govorio o tome kako se u prošlosti borio sa svojim mentalnim zdravljem. Pevač je tri godine, počev od 2013. godine, osećao „težinu sveta” na svojim plećima, nakon što je gitarista Riči Sambora napustio bend posle 30 godina i svađa sa izdavačkom kućom. Međutim, jedna konstanta u njegovom životu je njegova supruga Dorotea Hurli, koju je upoznao dok su bili još u srednjoj školi. 

„Bio je to veoma, veoma težak period od kojeg se još uvek nisam potpuno oporavio, ali moja supruga je bila fenomenalna“, objasnio je Bon Džovi u intervjuu 2016. godine, piše Express. "Nisam siguran kako bih se snašao bez nje."  

Ali ovo nije bio prvi put da se Bon Džovi bori sa svojim mentalnim zdravljem. Kao i mnogi koji se suočavaju sa pritiskom slave i bogatstva, pevač je na vrhuncu karijere bio iscrpljen i doživeo slom. Davne 1991. godine, dok se vozio autoputem na putu kod psihologa, pevač je razmišljao da iskoči iz automobila u toku vožnje zbog jakog bola koji je osećao. 

Džon Bon Džovi

EPA

 

Na pitanje zašto je bio tako loš u to vreme i kako je to u poređenju sa njegovim nedavnim borbama, Bon Džovi je odgovorio: „Nisam spreman da to podelim u potpunosti, ali nije bilo lepo. Ali radim na tome. U to vreme sam otkrio da me je gluma oslobodila. Ovog puta nisam našao ništa da mi pomogne, ali je bilo isto toliko poteškoća”. 

Pre jednog od nastupa u SAD, pevač je otkrio da je pandemija kovida uticala i na njegovo psihičko stanje. Nakon što je i sam bio pozitivan na virus u oktobru 2021. godine, izjavio je da je zahvalan što ga je savladao bez većih poteškoća, ali je u početku bio zabrinut da bi to moglo uticati na njegov glas. ,,Kada sam ga dobio, nisam mogao da pevam najmanje dve nedelje". 

Nazvavši to poniznim iskustvom, Bon Džovi je rekao da ga je bolest naterala da shvati koliko je život krhak. „Nije važno da li ste mladi ili stari, Amerikanac ili Egipćanin, bez obzira ko ste i odakle ste, pandemija kovida vas je pogodila“, dodao je on. 


Kontakt telefoni za besplatnu psihološku podršku: 

***Nacionalni servis za zaštitu mentalnog zdravlja Republike Srbije – telefon 0800/309309, svakog dana od 0-24h (Klinika za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“), svi pozivi su anonimni i besplatni

***Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva – telefon: 011/7777000, svakog dana od 0-24h, svi pozivi su anonimnii besplatni, kao i prethodno navedeni broj 0800/309309, opcija 1

**Institut za mentalno zdravlje, Beograd, Milana Kašanina 3 (Palmotićeva 37); telefon: 011/3307 500, radno vreme od 8-14h za prve preglede

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading