Kajgana po receptu Džejmija Olivera: Slavni kuvar otkrio u čemu je caka omiljenog doručka mnogih

Tatjana Badarević Vesti 14.09.2024 08:10 0

Slavni kuvar otkrio je kako možete svaki put napraviti savršenu kajganu, a da pritom ne morate koristiti mleko ili pavlaku kako bi bila ekstra penasta.

kajgana

Shutterstock

 

Iako svako ima svoj način pripreme kajgane, kuvar Džejmi Oliver otkrio je da je pripremamo pogrešno. Prema rečima stručnjaka, ne treba vam mleko ili kisela pavlaka.

Slavni kuvar hvali svoj recept jer je brz za pripremu i idealan za osobe kojima se žuri. Džejmi je objasnio koja vrsta jaja je najbolja: "Kokošje jaje je najukusniji i najjeftiniji oblik briljantnog proteina na planeti. To je činjenica. Imaju hrpu mikronutrijenata i tako se brzo kuvaju."

kajgana

Shutterstock

 

 

Kako napraviti savršenu kajganu

Dodao je da su jaja iz uzgoja najbolja jer su organska i iz slobodnog uzgoja.

Umutite jaja sa malo soli i uzmite lonac te dodajte veliku kockicu putera na srednje jakoj vatri. Ulijte jaja u lonac i brzo ih mešajte, otprilike svakih pet sekundi.

"Neki ljudi stavljaju mleko, neki kiselu pavlaku, ali ako dobro skuvate ništa od toga vam ne treba", rekao je kuvar i objasnio kako možete izbeći prekuvavanje jaja. Tvrdi da se trebaju gurnuti na jednu stranu tiganja te da će jaja nastaviti da se peku čak i kada se uklone s vatre jer će tiganj biti topao.

"Kašikom stavite svoju kajganu na kriške tosta. Premažite tost maslacem ako želite, ali zapamtite da jaja već sadrže komadić maslaca. Rezultat? Potpuno lepe, ali još uvek mekane teksture. Dakle, jaja su gotova - mekana i prekrasna", poručio je Oliver, piše Mirror.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading