Obožavaju je i brinete i plavuše: Ovu tehniku farbanja kose frizeri opisuju kao "čik" i zabavnu

Tatjana Badarević Vesti 27.07.2024 15:00 0

Ova tenika farbanja kose zadržala je prednosti ombrea pa kosa deluje višedimenzionalno.

friziranje

Shutterstock

 

Sombré trend ste već možda negde i uočili, ali niste bili sigurni da li je reč o laganoj varijanti ombréa ili pak "mekani" balajaž. Međutim, sombré je posebna tehnika farbanja kose koja je omiljena među trendseterkama i slavnima. Sombré se opisuje kao "mekani" ombré, odnosno koristi se tehnika isticanja koja postupno posvetljuje kosu od korena do vrhova, ali to čini suptilnije od tradicionalnog ombréa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tauni dawson (@taunidawson)

 

Rezultat je kosa koja izgleda prirodno, a pramenovi osunčani. Sombré se od ombréa razlikuje i po načinu nanošenja pramenova - i dok se kod ombréa ona nanosi free-hand tehnikom, sombré kod načina apliciranja boje ipak ima određenu "strategiju", kažu frizeri za Glamour i boju kose opisuju kao šik, zabavnu i otmenu. Ova tehnika farbanja kose zadržala je prednosti ombréa pa kosa deluje višedimenzionalno i kao da sadrži mnogo tonova, no pritom su prelazi "mekši". 

 

 

Frizeri ističu kako je ovakva promena odlična želite li samo nekoliko nijansi svetliji izgled ili želite li, pak, dodati "dubinu" kosi. Iz tog je razloga idealan i za brinete i za plavuše, zavisno od efekta kojeg želite postići. Kao što smo rekli, sombré je već hit među devojkama čiji stil volimo pa ga odlično nose Lili Džejms, Hejli Biber i Rozi Hantington Vitli.

 

 

Sombré, osim što pristaje različitim bojama kose, odlično izgleda i na raznim tipovima frizure. Tako ga možete nositi uz zavesa-šiške kakve su se nosile sedamdesetih godina, a sad dolaze u još boljem izdanju ili s gustim kovrdžama, kao i laganim talasima. Kad je u pitanju boja kose, sombré odlično izgleda uz nektar plavu, zatim s tzv. ash blonde, bronde nijansom koja se nalazi na granici smeđe i plave te uz medeno smeđu. 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading