Koliko dugo se kuva kukuruz: Evo šta treba da uradite kako bi imao lepši ukus i bio sočan

Vesna Vukadinović Vesti 01.10.2023 21:12 0

Bitno je da se kukuruz pravilno skuva, kako ne bi izgubio hranljive sastojke i da bi imao lep ukus.

kukuruz

Shutterstock

Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.

Da biste skuvali klipove kukuruza, potrebno je prvo da ga očistite od lišća i svile. Zatim poređajte klipove jedan pored drugog, prekrijte ih vodom potpuno i pokrijte ih sa nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Mladi kukuruz se kuva brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuva 40 minuta u ekspres loncu, a možda i duže, zavisi od starosti.

Ako kuvate kukuruz u običnoj šerpi, to će trajati oko dva sata. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate so u kukuruz pre i za vreme kuvanja, zato što će zrna biti tvrda. Soli se neposredno pre serviranja, ako tako volite.

Komentari (0)