Kuvarica nam je otkrila tajnu: Kako da spremite savršeno hrskavi krompir uz dodatak jednog sastojka, a dala nam je i recept!

Vesti 22.09.2023 14:22 0

Nema ništa lepše od savršeno pečenog, hrskavog krompira. Za mnoge je to najbolji deo nedeljnog ručka. A kako možete garantovati članovima porodice da će uvek krompir biti super krckav? Evo ovako.

krompir

Shutterstock

Kuvarica Meri nam je dala odgovor, kao i recept. Krompir isecite na manje komade. Kuvajte u slanoj vodi 8-10 minuta, zatim procedite. Uvaljajte ih u griz ili brašno i tako ispecite u rerni.

Recept za hrskavi krompir

Sastojci:

1 kg krompira

50 g griza

4 kašike ulja

Majčina dušica

So po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 220°C ako ima ventilator ili na 200°C ako nema. Iseckan krompir stavite u lonac s hladnom posoljenom vodom i kuvajte dok ivice ne omekšaju. Zatim dobro ocedite, vratite u lonac i protresite ga kako bi ivice krompira postale grube. Dodajte griz i ponovno protresite poklopljen lonac dok se sav krompir ne uvalja u griz. Sipajte ulje u pleh i zagrejte 5 minuta bez krompira. Zatim dodajte krompir. Na kraju stavite malo suve majčine dušice u pleh sa strane pored krumpira i pecite 45 do 55 minuta. Posle 20 minuta okrenite krompir.

Komentari (0)
Loading