Doktorka ima 102 godine, ali i dalje deli SAVETE: "Ako želite DUG i srećan život jednu stvar nikako ne treba da radite"

Z. Tucović Vesti 19.05.2023 19:00 0

Doktorka Gladis MekGeri poznata je kao "majka holističke medicine", a sada ima 102 godine i i dalje je u doli;noj formi

Doktorka ima 102 godine, ali i dalje deli SAVETE: "Ako želite DUG i srećan život jednu stvar nikako ne treba da radite"

Printscreen/Youtube

Dr. MekGeri je aktivna osoba koja i dalje vozi tricikl i ima svoje tajne za dugovečnost. Njeni dani su jednostavni, ali usmereni prema zdravom životnom stilu.

Svako jutro, ona započinje dan rastezanjem i izgovaranjem molitve. Nakon toga, uživa u zdravom doručku koji je bogat vlaknima, uz šoljicu kafe. Nakon doručka, Dr. MekGeri odvaja vreme za povezivanje sa drugima i sa sobom.

Redovno se čuje s prijateljicom Rouz svako jutro kako bi razgovarale o svojim desetogodišnjim planovima. Taj ritual pomaže joj da ima jasan cilj i pravac u svom životu.

Tokom dana, Dr. MekGeri se trudi da hidrira svoje telo i pruži mu hranljive obroke. Uz to, daje važnost i odmoru kako bi održala svoju vitalnost i energiju.

Ovaj jednostavan, ali pažljivo izgrađen pristup životu i briga o sebi pomaže dr. MekGeri da održava dugovečnost i kvalitetan život.

Najsrećniji i najzdraviji ljudi koje poznajem su u stanju da prevaziđu ono što im više ne služi

Navika da gradite stvari iznova pokazuje vašu fleksibilnost, hrabrost i otvorenost prema promenama. To je važan korak ka ličnom zadovoljstvu, sreći i zdravlju.

- Moja mama me je naučila jednostavan način da se oslobodim stvari koje nisu istinski važne. Nežno bi podigla šaku ispred nas, opuštenih prstiju, dlanom nagore. Zatim bi je spustila dlanom ka dole i rekla: "Nije važno".

Ovaj prirodni pokret omogućio joj je da proživi ogromne izazove ne primajući ih k srcu; samo se oslobodila onoga što nije radilo, ponovo se fokusirala na ono što je važno i nastavila dalje. Usvojila sam ovu praksu; prepoznala bih kada nešto ne ide meni u korist i "oterala" ga tim specifičnim pokretom ruke.

- Kada sam taj gest osvestila, shvatila sam da postoji velika snaga u spoznaji da kad god primetim da mi se nešto negativno približava, mogu da biram da li ću to prihvatiti. A ako je to nešto što ne želim, svesno vraćam energiju odakle god da je došla- zaključila je MekGeri

Komentari (0)
Loading