STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve

Izvor: Jelena Vukelić Vesti 21.09.2023 16:53 0

Nezamenljiva je na trpezi domaćinstava sa zapada Srbije

STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve

bakina kuhinja

 

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

750 grama belog kukuruznog brašna

250 grama punomasnog kravljeg sira
120 grama zrelog kajmaka
200 grama čvaraka
5 jaja
oko 800 mililitara vode
2-3 kašike otopljene svinjske masti
so po ukusu

Način pripreme:

Kukuruznom brašnu u posudi za mešanje dodati izdrobljen sir, mlevene čvarke, kajmak, jaja i so po ukusu. Vodu dolivati postepeno kako bi se dobilo nešto mekše/ređe testo. Zagrejati pećnicu na 200 stepeni.

Pleh za pečenje podmazati zejtinom i posuti brašnom. Sipati pripremljenu masu i poravnati kašikom. Odmah iseći na kvadratiće, pa proju preliti zagrejanom mašću. Proju peći oko 45 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo uz prilog po želji. Prijatno!

 

Komentari (0)