STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve

Jelena Vukelić Vesti 21.09.2023 16:53 0

Nezamenljiva je na trpezi domaćinstava sa zapada Srbije

STARA DOBRA KUKURUZA Užička proja sa čvarcima, vredi svake mrve

bakina kuhinja

 

Sastojci:

750 grama belog kukuruznog brašna

250 grama punomasnog kravljeg sira
120 grama zrelog kajmaka
200 grama čvaraka
5 jaja
oko 800 mililitara vode
2-3 kašike otopljene svinjske masti
so po ukusu

Način pripreme:

Kukuruznom brašnu u posudi za mešanje dodati izdrobljen sir, mlevene čvarke, kajmak, jaja i so po ukusu. Vodu dolivati postepeno kako bi se dobilo nešto mekše/ređe testo. Zagrejati pećnicu na 200 stepeni.

Pleh za pečenje podmazati zejtinom i posuti brašnom. Sipati pripremljenu masu i poravnati kašikom. Odmah iseći na kvadratiće, pa proju preliti zagrejanom mašću. Proju peći oko 45 minuta dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo uz prilog po želji. Prijatno!

 

Komentari (0)
Loading