Ako iko zna što se događa iza zatvorenih vrata kuhinja u restoranima, onda je to Gordon Ramzi. Zato bi bilo dobro poslušati njegovo mišljenje kad je u pitanju jedno jelo koje nikako ne preporučuje.
Kuvar Gordon Remzi, vlasnik čak sedam Mišelinovih zvezdica i niza restorana širom sveta, podelio je neočekivani savet koji bi mogao da vam pomogne kad odlučujete šta da naručite u restoranima.
Njegov savet? Izbegavajte jelo dana.
Da, jelo dana – naizgled siguran izbor za početak obroka. Ali Renzi je u intervjuu za Town & Country otkrio kako se iza te naizgled sveže ponude često kriju stari sastojci koji se recikliraju, a predstavljaju kao specijalitet.
– Uvek pitajte šta je juče bilo jelo dana pre nego što naručite današnju. Moglo bi se ispostaviti da je to zapravo jelo meseca – upozorio je Ramsay.
Iako ima čvrst stav o jelu dana, Remzi priznaje da se pri naručivanju često oslanja na preporuke konobara.
– Konobari često probaju većinu jela s menija i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar novo dodao ili što je najpopularnije među lokalnim gostima – rekao je.
Tako je tokom svojih brojnih putovanja dobio neke fantastične predloge upravo od osoblja restorana.
Pa, sledeći put kad sednete u restoran i osetite primamljiv miris „svežeg“ jela dana, setite se Remzijevih reči.