Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovih mini tortica sa stranice taste.com.au, od šargarepe i nadeva od krem sira su:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
3 brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike smeđeg šećera, 1/2 kašičice mlevenog cimeta, 1/2 kašičice mešavine začina (poput klinčića, đumbira, muškatnog oraščića), 1/8 kašičice sode bikarbone, 35 g grubo narendane šargarepe, 1 kašika sitno naseckanih oraha, 2 kašičice sitno naseckanog kandiranog đumbira, plus dodatno za ukrašavanje, 1 jaje, 1 kašika mleka, 1 kašika biljnog ulja. Za krem će vam biti potrebno: 70 g krem sira, sobne temperature, 25 g maslaca, sobne temperature, 80 g šećera u prahu I 1/2 kašičica ekstrakta vanilije.
Nauljite malene posudice ili šoljicu duboku 7 cm, zapremnine 375 ml. Dno obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, cimet, mešavinu začina i sodu bikarbonu. Dodajte narendanu šargarepu, orahe i đumbir te dobro promešajte. U sredini smese napravite udubljenje i dodajte jaje, mleko i ulje. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne povežu. Ulijte smesu u posudicu za pečenje ili šoljicu. Stavite u mikrotalasnu na visoku temperaturu na 1 minut i 45 sekundi, ili dok se kolač ne digne i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač u posudi 2 minuta pre nego što ga izvadite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohladi (dok se kolač hladi, spoljnja vlaga će se osušiti, a boja će potamniti).

Shutterstock
Za šlag od krem sira, koristite mikser da umutite krem sir, maslac i šećer u prahu dok smesa ne postane bleda i kremasta. Dodajte vaniliju i dobro izmiksajte. Koristite veliki nazubljeni nož da presečete kolač vodoravno na pola. Namažite polovinu šlaga u sredini i poklopite s preostalim delom kolača. Ostatkom šlaga premažite vrh kolača i pospite dodatnim naseckanim kandiranim đumbirom. Osim ovog načina posluživanja i ukrašavanja, mini torte možete ukrasiti i po želji.