Desert gotov za deset minuta: Probajte ove mini torte iz mikrotalasne, nećete se pokajati!

Tatjana Badarević Vesti 19.10.2024 13:24 0

Ovom slatkom desertu nećete moći odoleti jer ima sve: savršen ukus, brzo se priprema, a nastaje za par minuta..

mini tortice

Shutterstock

 

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu ovih mini tortica sa stranice taste.com.au, od šargarepe i nadeva od krem sira su:

3  brašna, 1 prašak za pecivo, 2 kašike smeđeg šećera, 1/2 kašičice mlevenog cimeta, 1/2 kašičice mešavine začina (poput klinčića, đumbira, muškatnog oraščića), 1/8 kašičice sode bikarbone, 35 g grubo narendane šargarepe, 1 kašika sitno naseckanih oraha, 2 kašičice sitno naseckanog kandiranog đumbira, plus dodatno za ukrašavanje, 1 jaje, 1 kašika mleka, 1 kašika biljnog ulja. Za krem će vam biti potrebno: 70 g krem sira, sobne temperature, 25 g maslaca, sobne temperature, 80 g šećera u prahu I 1/2 kašičica ekstrakta vanilije.

Nauljite malene posudice ili šoljicu duboku 7 cm, zapremnine 375 ml. Dno obložite papirom za pečenje. U činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, cimet, mešavinu začina i sodu bikarbonu. Dodajte narendanu šargarepu, orahe i đumbir te dobro promešajte. U sredini smese napravite udubljenje i dodajte jaje, mleko i ulje. Mešajte dok se svi sastojci dobro ne povežu. Ulijte smesu u posudicu za pečenje ili šoljicu. Stavite u mikrotalasnu na visoku temperaturu na 1 minut i 45 sekundi, ili dok se kolač ne digne i čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite kolač u posudi 2 minuta pre nego što ga izvadite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohladi (dok se kolač hladi, spoljnja vlaga će se osušiti, a boja će potamniti).

mini tortice

Shutterstock

 

 

Za šlag od krem sira, koristite mikser da umutite krem sir, maslac i šećer u prahu dok smesa ne postane bleda i kremasta. Dodajte vaniliju i dobro izmiksajte. Koristite veliki nazubljeni nož da presečete kolač vodoravno na pola. Namažite polovinu šlaga u sredini i poklopite s preostalim delom kolača. Ostatkom šlaga premažite vrh kolača i pospite dodatnim naseckanim kandiranim đumbirom. Osim ovog načina posluživanja i ukrašavanja, mini torte možete ukrasiti i po želji.

Komentari (0)
Loading