Imala je samo nekoliko minuta da donese najtežu odluku: Mislila je da ima prehladu, ali je saznala da mora da bira između svog života i bebe

Slobodanka Ćorić Vesti 23.07.2024 09:40 0

„Objasnili su mi koliko je operacija važna za spas mog života. Imala sam samo nekoliko minuta da donesem najtežu odluku ikada, ali bez mene ne bi bilo ni bebe

Imala je samo nekoliko minuta da donese najtežu odluku: Mislila je da ima prehladu, ali je saznala da mora da bira između svog života i bebe

Shutterstock

Kada je Danijel Emeri saznala da je trudna samo nekoliko sati pre ključne operacije za spasavanje života, suočila se sa najtežim izborom u svom životu – između svog zdravlja i života svoje bebe.

Sve je počelo kada je Danijel, 39-godišnja negovateljica iz Readinga, počela da oseća bolove u grlu i pretpostavila da je reč o običnoj prehladi. Međutim, kako je njeno stanje postajalo sve lošije, posetila je lekara. Početno je dijagnostikovan laringitis, ali kasnije je otkriven rak larinksa. Dok je još bila šokirana, stigla je još jedna strašna vest – otkrila je da je trudna 11 nedelja i da mora da donese tešku odluku između života svoje bebe i sopstvenog zdravlja.

„Postojala je šansa od 99 procenata da ću izgubiti trudnoću zbog toga što sam bila u ranoj fazi“, ispričala je Danijel za Need To Know. „Objasnili su mi koliko je operacija važna za spas mog života. Imala sam samo nekoliko minuta da donesem najtežu odluku ikada, ali bez mene ne bi bilo ni bebe. Napravila sam izbor, operacija je uspela i uklonjen je sav rak. Srećom, i beba je bila dobro“, dodala je ova hrabra žena.

Danijel je dobila dijagnozu raka u aprilu 2019. godine. Iako je njena menstruacija kasnila, pripisivala je to stresu, ali je ubrzo otkrila da je trudna. Njen partner Toni i ona nisu planirali bebu, ali su bili presrećni uprkos neizvesnosti.

Nažalost, u šestom mesecu trudnoće, rak se vratio. Danijel je bila zabrinuta više za bezbednost svoje bebe nego za sebe. „Kada sam saznala da se rak vratio, plakala sam jer nisam želela da čujem takve vesti. Strahovala sam da će se rak proširiti, ali srećom, vratio se samo na levu glasnu žicu. Borila sam se da ne ugrozim svoju bebu i nastavila s operacijama, uključujući lasersko uklanjanje raka. Srčani otkucaji moje bebe su bili jaki, što mi je donelo olakšanje“, ispričala je.

Nakon što je porodica prošla kroz teške trenutke, dočekali su sina Kaluma, sada četvorogodišnjeg dečaka. Ipak, do juna 2020. godine, rak se vratio po treći put. „Bila sam očajna jer sam uživala u ulozi majke. Stalno sam se pitala: ‘Zašto baš ja?’ Moje najveće bojazni bile su da neću moći da vidim svog sina kako odrasta i da ću izgubiti svoj glas“, priznaje Danijel.

Lekari su preporučili da joj se uklone glasne žice, što je predstavljalo rizik da nikada više ne govori. Srećom, njen glas se vratio nakon nekoliko sati. Danijel je sada tri godine bez raka i posvetila se trci za istraživanje raka u Velikoj Britaniji, a nedavno je dočekala i drugo dete, ćerku Sijena-Rouz.

Komentari (0)
Loading