Zategnite telo za čas: Ravan stomak može da ima svako uz pomoć ova 4 saveta, uverite se i sami

Vesti 08.06.2024 12:43 0

Nećete dobiti ravan stomak preko noći, ali nije ga nemoguće dobiti...

telo

Shutterstock

Ako smatrate da je vaš stomak problematično područje kada je u pitanju mršavljenje, niste jedini. Da li je zaista tako teško ukloniti masne naslage ili u čemu grešite?

Za stvaranje ravnog stomaka potrebno je mnogo posvećenosti, a sve počinje, kao i uvek, zdravim načinom života. Vaš stomak neće magično nestati, bez obzira koliko šejkova ili magičnih čajeva popijete. Izbegavanje određene hrane, kao što su mahunarke i mlečni proizvodi, može pomoći u sprečavanju nadimanja, prenosi Runtastic.

žena

Shutterstock

 
Fokusiranje na problematična područja može vam se obiti o glavu

Što ste više opsednuti izgledom svog stomaka, to ste nezadovoljniji celokupnim izgledom, a samim tim gubite samopouzdanje, bez obzira na pravu veličinu tela ili stomaka. Počnite tako što ćete ponovo proceniti svoje ciljeve. Usredsredite se na dugoročne zdravije odluke i ojačajte svoje jezgro kako biste mogli da postanete najbolja i najjača verzija sebe. 

Nadutost ili debljina 

Nerealno je očekivati da možete imati ravan stomak 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Čak i ako izgubite mnogo masti na stomaku, i dalje ćete primetiti dnevne fluktuacije i nadimanje. Potpuno ravan stomak nije „prirodno stanje“ za vaše ili bilo čije telo. 

4 ključna koraka 

Sledeća četiri saveta su ključna za postizanje ravnog stomaka.

1. Fokusirajte se na vežbe za celo telo 

Gotovo je nemoguće postići ravan stomak ciljanim vežbama kada postoji sloj masti preko mišića. Bolje je fokusirati se na vežbe za celo telo koje istovremeno aktiviraju mnoge grupe mišića. Ovo će rezultirati sagorevanjem više kalorija i gubitkom ukupne telesne masti.

2. Ojačajte svoje jezgro 

„Jezgro predstavljaju mišići čija je osnovna funkcija stabilnost lumbalno – karličnog regiona, veza gornjih i donjih ekstremiteta sa centrom tela i stvaranje intraabdominalnog pritiska (disanje). dubokih mišića koji podržavaju kičmu, ali i mišića pozicioniranih dalje od centra tela“.

šećer

Shutterstock

 

Najbolja vežba za jačanje jezgra tela je daska. Dakle, upoznajte ovu vežbu i zavolite je jer ako želite ravan stomak, to je način da je dobijete. Neka vam bude misija da izvedete bar jednu vrstu daske tokom svakog treninga.

3. Držite se dalje od alkohola 

Ovaj korak je veoma važan. Ne samo da je alkohol pun „praznih kalorija“, on takođe oslobađa estrogen u krvotok, koji, ako je prisutan u višku, može dovesti do povećanja telesne težine. Ako zaista želite ravan stomak, pazite na unos alkohola.

4. Uspostavite kontrolu nad ishranom 

Loša ishrana i ravan stomak ne idu zajedno. U nastavku pročitajte neke korake koje možete preduzeti da poboljšate svoje navike u ishrani:

  • Oslobodite se svih prerađenih namirnica, brzih večera iz mikrotalasne, brze hrane, čipsa i sokova.
  • Šećer i natrijum će vas sprečiti da dobijete ravan stomak.
  • Razmislite o celovitoj hrani: voću, povrću, proteinima i zdravim mastima.
  • Pijte mnogo vode. Ovo će sprečiti nadimanje i pomoći u ubrzavanju metabolizma. 

Nećete dobiti ravan stomak preko noći, ali nije ga nemoguće dobiti. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading