Svi imamo različite ukuse kada je u pitanju zrelost banana. Neki više vole žute koje su potpuno zrele, dok drugi radije jedu zelenije i tvrđe. Zrelost banane utiče na njeno delovanje na organizam. Koje su najbolje za zdravlje?
Zelene banane
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Zelene banane sadrže manje šećera, ali imaju više skroba, pa duže drže sitost i pomažu zdravlju creva zahvaljujući probioticima. Pogodnije su za osobe s dijabetesom jer imaju manji glikemijski indeks.
Žute banane
Žute banane su lakše za varenje i preporučuju se osobama koje imaju problem sa opstipacijom. Bogate su kalijumom koji pomaže izbacivanje vode iz organizma.
Banane sa tamnim flekama
Prezrele banane s tamnim flekama su nekim ljudima najslađe. One su pune vitamina B i C, antioksidanata i lako se vare. Zbog visoke količine šećera, često se koriste za kolače.
Video: