Deca rođena u oktobru su posebna: Naučno istraživanje pokazalo zašto su ona uspešnija od drugih

Olja Jelić Vesti 20.10.2023 13:31 0

Bebe rođene u oktobru su itekako posebne. Postoji nekoliko zanimljivih osobina koje su karakteristične za ove mališane.

dete

Shutterstock

Istraživanje je pokazalo da su deca rođena u oktobru dobra u sportu i snažnija od svojih vršanjaka. Ovo može biti povezano sa povećanom proizvodnjom vitamina D u trudnoći.

"Deca rođena u oktobru imaju veću koštanu i mišićnu masu. Ranije postaju aktivni te se ranije uključuju u sportske aktivnosti", rekao je lekar Gavin Sanderkok sa Univerziteta Essex.

Osobe rođene u oktobru imaju veću šansu da dožive 100. godinu. Takođe je dokazano da imaju manje problema sa zdravljem. Imaju manji rizik od depresije, kardiovaskularnih bolesti te su manje skloni alergijama.

Osim toga, oni su prirodni lideri. Ispostavilo se da je više američkih predsednika rođeno tokom oktobra nego bilo kojeg drugog mjeseca. Neki od njih su: Džon Adams, Ruterford B. Hajes, Čester Artur, Tedi Ruzvelt, Dvajt Ajzenhauer i Džimi Carter.

@najzena.rs Udruženje Asocijacija mama Srbije i naš portal „Naj žena“, su pokrenuli video serijal „Naj mama“ u kome vam predstavljamo sve one žene koje s ponosom mogu da nose ovu titulu. 👸🏻 Druga naša „Naj mama“ je Nataša Gasenberger, ponosna majka sedmoro dece. Ova hrabra mama, objasnila nam je kakve sve izazove nosi svakodnevni život velike porodice. U intervjuu Nataša nam je otkrila i ko joj je pružio najveću pomoć I podršku dok su deca bila mala. 🙂 Priču sa Natašom pogledajte na našem portalu! #najžena #žena #najmama #mama #majke #jednajemajka #srbija #emisija #foryoupage #fypシ #majka ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading