Kraljica Leticija poput moderne Pepeljuge iz bajke: Čarobna haljina ostavlja bez daha, a obuća je mimo svih pravila

Tatjana Badarević Vesti 30.06.2024 12:00 0

Španska kraljica Leticija je jedna od najvećih modnih ikona današnjice, a dame širom sveta se uvek oduševe kada je vide u novom modnom izdanju.

kraljica Leticija

Profimedia

 

Svakim novim pojavljivanjem u javnosti, moderni simbol bezvremenske elegancije, španska kraljica Leticija oduševljava svojim jedinstvenim i glamuroznim modnim izražajem. Uvek stilizovana u skladu s dužnošću koju obavlja, supruga kralja Filipa VI ovoga se puta pojavila u sedištu Netflixa u Madridu, a haljina koju je tom prilikom nosila ostavila je prisutne bez daha, kako prenose strani mediji.

Ipak, ova mala oda ženstvenosti, utelovljena u golublje plavoj haljini, zamalo je ostala u senci neobičnog, a za pripadnicu kraljevske porodice gotovo ilegalnog izbora obuće.

Naizgled obična kreacija za koju se kraljica odlučila prilikom posete madridskom studiju firme 'Netflix' povodom sastanka Poverenstva mladih FAD-a za poboljšanje položaja mladih, pokazala se vrlo efektnim i upadljivim izborom.

kraljica Leticija

Profimedia

 

 

Haljina jednostavnih linija i zatvorenog dekoltea specifično je sužena sitnim naborima u struku koji dodatno naglašavaju Leticijnu vitku figuru, a lepršava suknja do gležnjeva u kombinaciji s blagim paf rukavima stvorila je efekat moderne Dizni princeze.

Savremenu verziju romantične i bajkovite Pepeljugine toalete, iza koje stoji Adolfo Domingez, španska kraljica nosila je u kombinaciji s trendi i pomalo neobičnim detaljima.

Naime, odlučila se za ležernu torbicu bez ručki u nijansi kapućina i odgovarajuće papuče španskog brenda Pedro García, poznatog po gotovo 100-godišnjoj tradiciji ručne izrade najfinije obuće.

kraljica Leticija

Profimedia

 

 

Iako su pun modni hit, ravne i udobne, ove salonke obogaćene sitnim kristalićima veliki su odmak od dosadašnjih izbora graciozne Leticije, a evo i zašto.

Općeprihvaćeni dres kod za prve dame i predstavnice kraljevskih porodica savetuje nošenje zatvorene obuće koja prekriva nožne prste, a pridržavaju ga se gotovo sve pripadnice spomenute grupe - od Bridžit Makron do Kejt Midlton.

kraljica Leticija

Profimedia

 

 

No, ovakav odabir čelne ženske figure španske monarhije nije bio neopravdan - kraljica je nedavno pretrpela tešku povredu nožnog prsta od koje se još uvek oporavlja, pa je to razlog njenog čestog nošenja običnih belih patika

Španska kraljica ovim je jedinstvenim stilskim iskorakom dokazala da su pravila ponekad zaista tu da se krše – pogotovo kada je moda u pitanju, a ovo letnje izdanje pravo je malo remek delo i inspiracija za aktuelnu sezonu.

Komentari (0)
Loading