Nemojte bacati pare na ove kreme, uštedećete i novac i vreme: Dermatolog otkriva koje kozmetičke preparate treba zaobilaziti u širokom luku

Tatjana Badarević Vesti 01.07.2024 11:48 0

Doktorka Kristin Čoi Kim otkrila pet proizvoda za negu koje treba preskočiti ovog leta, a pritom uštedećete novac i vreme.

krema

Shutterstock

 

Nije tajna da bjuti industrija cveta jer svi želimo da postignemo najbolji mogući sjaj i izgled, a često za dobar kozmetički proizvod koji će nam rešiti određene probleme u stanju smo da odvojimo veliku sumu novca.

Međutim, retko se dešava da u našem okruženju poznajemo neku osobu koja nije potrošlia puno novca na neki preparat koji joj nije rešio problem.

Dermatolozi su naime, otkrili da se neke stvari mogu rešiti samo promenom navika i načina života te da nam tu neće pomoći nikakve kreme, pa čak ni one najskuplje.

Doktorka Kristin Čoi Kim otkrila je kojih pet proizvoda slobodno možete preskočiti jer ćete na njih samo bespotrebno potrošiti novac, navodi The Healthy.

krema

Shutterstock

 

 

Skupa sredstva za čišćenje lica

Njihova uloga je da uklone šminku i naslage koje su se nakupile na koži tokom dana.

"Pametnije je uložiti u četkicu za čišćenje lica kako biste u potpunosti očistili kožu", savetuje dr. Kim.

Antiage proizvodi

Starenje je nemoguće zaustaviti, a za razne proizvode sa zmijskim otrovom ili puževom sluzi i slično, nije dokazano da deluju, pa zato ne nasedajte na reklame.

krema

Shutterstock

 

 

Ono što možete učiniti za svoju kožu je održavati je hidriranom, a to možete postići uz kreme za koje ćete izdvojiti puno manje novca. Korisno je i ricinusovo ulje koje doprinosi elastičnosti kože i ublažava bore.

Skupe SPF kreme

Zaštitini faktor je izuzetno važan, ali cene ovih proizvoda se drastično razlikuju pa ne upadajte u zamku toga da plaćate samo ime i ambalažu.

SPF mora biti najmanje 20 i ključno je da ga redovno primenjujete, posebno nakon znojenja i plivanja.

Krema

Shutterstock

 

 

Anticelulitne kreme

Mnoge žene muče muku sa celulitom, a tu ćete sebi najbolje da pomognete tako što ćete da vežbate, pravilno da se hranite i pijete dovoljno vode.

Kreme će vam pomoći da koža bude glatkija i mekša, ali neće učiniti više od toga. Procenite sami koliko novca ste voljni da potrošite da biste dobili takav efekat.

Celulit

Shutterstock

 

 

Kreme protiv strija

Da ovakve kreme deluju, niko onda u tom slučaju ne bi imao strija. Nažalost, bolje ih je preskočiti jer ćete samo baciti novac.

Celulit

Shutterstock

 

 

Umesto toga, porazgovarajte sa dermatologom o laserskim procedurama, a neke od njih će stimulisati i proizvodnju kolagena i tako smanjiti vidljivo crvenilo.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading